Compania belgiana de dezvoltare imobiliara Atenor Group a initiat la inceputul acestei luni constructia primei faze a unui complex de birouri in zona de nord a Bucurestiului, pentru care va aloca peste 30 milioane euro, fonduri sustinute exclusiv din fonduri proprii.

"Vom intarzia cateva luni inceperea lucrarilor pentru ca am regandit proiectul. Initial doream sa construim infrastructura pentru doua din cladirile de birouri care vor fi dezvoltate in proiect. Am decis insa sa dezvoltam infrastructura doar pentru prima faza, adica o cladire de birouri", a declarat Lannoye, director de proiect, citat de Mediafax.

Prima cladire va avea o suprafata inchiriabila de 18.000 de metri patrati si face parte dintr-un complex de birouri care va totaliza, dupa finalizare, circa 78.000 de metri patrati (denumit Hermes Business Campus). Investitia in intreg proiectul se ridica la peste 150 de milioane de euro.

"Pentru prima faza, a carei constructie a fost inceputa la 1 octombrie, vom investi peste 30 de milioane de euro. Vom investi exclusiv fonduri proprii pentru ca este dificil acum sa obtii credite pentru ca bancile solicita preinchirieri, iar in conditiile actuale este greu sa gasesti chiriasi", a explicat Lannoye.

El a mentionat ca deocamdata nu au fost incheiate contracte de inchiriere, desi compania negociaza cu potentiali clienti.

Lannoye a adaugat ca este in negocieri avansate cu doua companii care sunt interesate sa inchirieze circa 5.000 de metri patrati din prima cladire de birouri a proiectului. Reprezentantul Atenor nu a oferit detalii despre companii.

Compania a achizitionat terenul de peste 15.000 de metri patrati din Bulevardul Dimitrie Pompeiu in anul 2008, iar prima faza a proiectului, Hermes Business Campus - Building B, are ca termen de finalizare 2012.

"Pentru restul proiectului (alte doua cladiri de birouri, n.r.) vom incepe constructia in conditii normale de piata. Adica le vom preinchiria, vom aborda institutiile financiare pentru a obtine finantare si apoi vom incepe constructia. Credem ca acest lucru se va intampla din 2012 sau chiar mai tarziu", a aratat Lennoye, mentionand ca grupul actioneaza prudent si cu grija.

Atenor Group a finalizat mai multe proiecte imobiliare in Belgia, Luxemburg si Ungaria. Compania detinea la jumatatea anului trecut active in valoare de 239 milioane de euro.

Principalii actionari au companiei sunt fima TRIS, Sofinim, Luxempart, Alva, Stephan Sonneville, Luxempart care detin impreuna 54,58%, restul actiunilor fiind tranzactionate pe Bursa din Bruxelles.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Bucuresti, peste capitale ca Budapesta si Praga la proiecte de birouri