Numarul caselor si apartamentelor preluate de catre banci va urca la cateva mii in viitorul apropiat, afirma reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, care administreaza deja un portofoliu de peste 100 de proprietati preluate de institutiile finantatoare.
Cateva sute de proprietati, majoritatea rezidentiale, au ajuns in posesia bancilor si a institutiilor finantatoare, dupa ce vanzarea directa in perioada de executare silita a esuat. Pentru perioada urmatoare, estimarile consultantilor imobiliari nu sunt deloc optimiste.

“Estimam ca bancile vor prelua cateva mii de case si de apartamente, dupa ce au intrat deja in posesia a cateva sute. Daca vor scoate la vanzare mii de locuinte deodata se va ajunge la un blocaj, intrucat oferta va depasi si mai mult cererea in anumite zone”, spune Valentin Ilie, CEO al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Ilie este de parere ca la un pret mai mic cu 10%-15% fata de cel mediu si cu o strategie de vanzare potrivita ar putea fi vandute cateva mii de locuinte intr-o perioada de doua – trei luni.

In prezent, Coldwell Banker Affiliates of Romania promoveaza vanzarea unui portofoliu de peste 100 de proprietati preluate de catre institutii finantatoare, activitatea fiind realizata prin intermediul diviziei specializate Coldwell Banker REO Experts.

Divizia REO (Real Estate Owned) Experts a fost lansata oficial la sfarsitul lunii iunie. Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 15,62 milioane de lei (3,69 milioane de euro), ocupand primul loc in topul jucatorilor de profil.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri