Contractul de finantare a fost semnat in data de 14 octombrie 2010 intre Caja de Ahorros y Pensiones de Barcelona "La Caixa" si Gea International Development, parte a grupul spaniol Gea 21. Spaniolii au anuntat inca din luna august obtinerea finantarii, fara sa indice insa numele bancii.

Reprezentantii Gea 21 au aratat atunci ca finantarea obtinuta garanteaza ca prima faza a ansamblului rezidential - cinci blocuri totalizand 140 de apartamente - va fi finalizata la termenul stabilit, respectiv sfarsitul anului 2010 sau inceputul anului 2011. Pe de alta parte, acestia au precizat ca aportul de capital din partea actionarilor dezvoltatorului depasea la acea data 30 milioane de euro.

Proiectul Laguna Residence, initiat in anul 2007 impreuna cu Grupo Prasa, va cuprinde 504 apartamente de lux, dispuse in 18 cladiri.

Citeste si:

Complexul avea ca data de finalizare sfarsitul anului trecut, intarzierea lucrarilor nemultumindu-i pe cei care au platit sume in avans pentru achizitia de locuinte.

Grupul Gea 21 activeaza pe piata spaniola din anul 1995, detinand in prezent actiuni in peste 50 de companii din diverse arii de activitate, respectiv constructii, transporturi, industrie, concesiuni publice si dezvoltare imobiliara.