UniCredit Tiriac Bank, una dintre cele mai expunse banci pe piata imobiliara locala, continua sa negocieze cu dezvoltatori care intentioneaza sa inceapan proiecte in urmatorii doi ani, segmentele vizate fiind atat rezidential, cat si birouri si spatii industriale.

“In acest an am purtat discutii cu mai multe companii care vor sa inceapa anul viitor sau in 2012 proiecte imobiliare. Este vorba de proiecte de birouri, rezidentiale si industriale, atat de mici, cat si de mari dimensiuni”, a declarat Gabriela Dragulin, coordonatoarea diviziei de real estate in cadrul UniCredit Tiriac Bank.

Dragulin spune ca este important ca banca sa selecteze doar acele proiecte eligibile pentru finantare, pe care companiile sa fie convinse ca vor intr-adevar sa le dezvolte.

UniCredit Bank Austria a finantat cu 25 milioane de euro, reprezentand 50% din investitia totala, proiectul Alia Apartments, dezvoltat de un grup spaniol in apropiere de Arcul de Triumf.

Printr proiectele imobiliare finantate de grupul UniCredit se mai numara centrul comercial Tiago Mall din Oradea, proiectul rezidential Residenz din Chitila sau complexul Palas Iasi.

In acest an, din cei peste 50 de dezvoltatori imobiliari care au solicitat un credit, mai putin de 10% au primit finantare bancara, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara Colliers International. Printre cerintele bancilor s-au regasit existenta unei contributii proprii a dezvoltatorului intre 50% si 80% din valoarea totala a costurilor de constructii, dar si asigurarea unui procent de preinchirieri de 70-80%, se mai arata in studiu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Unde vor fi deschise noi FABRICI si depozite in Romania
Setari Cookie-uri