Dezvoltatorul Nova Imobilaire, controlat de mai multi oameni de afaceri britanici, a ales compania romaneasca Real Design Trust pentru constructia parcului comercial Colosseum din Chitila, primul retailer care va deschide fiind Leroy Merlin, in vara anului viitor.
“Compania romaneasca de constructii Real Design Trust a fost insarcinata cu constructia parcului de retail Colosseum. Lucrarile au inceput deja, pentru ca unitatea Leroy Merlin sa poata fi gata in luna martie 2011, spre a fi inaugurata pentru public in iulie 2011”, se arata in comunicatul dezvoltatorului Nova Imobiliare.

Prima faza a proiectului Colosseum va cuprinde 58.000 mp de spatii comerciale, investitia fiind estimata la 90 milioane de euro. Principalele ancore, hipermarketul Carrefour si reteaua de magazine de bricolaj Leroy Merlin, urmau sa isi poata primi clientii inaintea Pastelui, insa deschiderea a fost amanata pentru vara anului viitor.

Recent, Nova Imobiliare a semnat un contract de cooperare cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin care se obliga sa construiasca in vecinatatea proiectului o gradinita pentru copii si un azil pentru batrani, investitia totala ridicandu-se la 570 milioane de euro.

In plus, dezvoltatorul se angajeaza sa finalizeze prima etapa a proiectului pana la data de 30 septembrie 2011, in caz de intarziere putand plati despagubiri de 5.000 euro/zi, se arata in documentul CGMB.

La randul ei, Primaria Capitalei a anuntat ca va cheltui 54 de milioane de lei (circa 13 milioane de euro) pentru lucrari de infrastructura in zona 16 Februarie – Godeanu, care vor facilita accesul catre centrul comercial.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri