Daca pentru un apartament cu doua camere in Bucuresti un proprietar cere mai putin de 1.000 euro/mp, pentru o garsoniera pretul pe metru patrat urca cu aproape 20%, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.

In Capitala, in primele noua luni ale anului, cel mai mult s-au ieftinit apartamentele cu patru camere – 13,8%, iar cel mai putin cele cu doua camere – 9,5%, categoria pentru care exista cea mai mare cerere, se arata in analiza imobiliare.ro.

Astfel, in timp ce pentru un apartament cu patru camere un proprietar cere un pret mediu de 973 euro/mp, pentru o garsoniera pretul pe metru patrat cerut creste cu aproape 20%, pana la 1.216 euro.

O diferenta de circa 100 euro/mp poate fi observata si intre preturile apartamentelor cu trei camere versus cele cu doua camere din Bucuresti. Pentru o locuinta cu trei camere, pretul mediu solicitat este de 1.072 euro/mp, iar pentru un apartament cu doua camere pretul mediu se ridica la 1.174 euro/mp.

“Orientarea spre apartamente mici este specifica perioadelor de criza si se reflecta si in domeniul constructiei de apartamente noi, unde asistam la dezvoltare unor proiecte imobiliare cu apartamente mici sau chiar la recompartimentari”, mai spun cei de la imobiliare.ro.

Diferente majore se observa si intre numarul de oferte publicate de proprietarii si agentiile imobiliare din Capitala.

“Cele mai multe apartamente scoase la vanzare in Bucuresti sunt cele cu trei camere care reprezinta 37,1%, fata de 34,9% cat reprezinta ponderea apartamentelor cu doua camere. In acelasi timp, apartamentele cu patru camere reprezinta 16,3% din numarul total de anunturi a caror obiect este vanzarea de apartamente, fata de 11,7%, procentul aferent garsonierelor”, se mai mentioneaza in analiza citata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat de relevant mai este programul Prima Casa in 2020?