Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale eliberate in primele noua luni a scazut cu 13% fata perioada similara din 2009, ajungand la 32.835 documente, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Cele mai semnificative reduceri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Vest (1.143 autorizatii), Sud-Muntenia (1.086 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (897 autorizatii) si Sud-Est (712 autorizatii), in timp ce o crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (123 autorizatii).

In luna septembrie, s-au eliberat 4.072 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 13,8% (652) fata de aceeasi luna din 2009 si cu 12,8% fata august 2010. Dintre acestea, 66,2% au fost eliberate pentru zona rurala.

Scaderea inregistrata in septembrie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, s-a reflectat in majoritatea regiunilor de dezvoltare, cele mai importante inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Centru (218 autorizatii), Nord-Vest (119 autorizatii) si Sud-Muntenia (90 autorizatii). O usoara crestere s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest.

Raportat la august, distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, in toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante reduceri s-au inregistrat in regiunile Nord-Est (212 autorizatii), Sud-Est (143 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (125 autorizatii).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Avans de 10% a numarului autorizatiilor de constructie pentru locuinte