Dupa ce in primele noua luni, volumul investitiilor imobiliare din Romania a totalizat aproximativ 192 milioane de euro, consultantii companiei DTZ Echinox estimeaza ca pana la finele anului investitiile imobiliare nu vor depasi 250 milioane de euro, cu 50% mai putin fata de estimarile initiale.
„Volumul tranzactiilor de investitii in real estate din Romania ar putea sa nu depaseasca 250 milioane de euro pana la finele anului, cu atat mai mult pe fondul instabilitatii politice pe care o resimtim in prezent si care inhiba planurile a numerosi cumparatori si creste nivelul de suspiciune si rezervele bancilor cu privire la riscul de tara perceput”, a declarat Cristian Ustinescu (foto), director de investitii in cadrul companiei DTZ Echinox.

La inceputul anului, Ustinescu estima ca volumul investitiilor imobiliare va atinge 500 milioane de euro in acest an. „Probabil ca tranzactiile pe care le-am inceput in 2009, dar s-au impotmolit din cauza retinerilor legate de finantare, se vor inchide in acest an. Sper ca in 2010 sa atingem un volum de investitii de aproximativ 500 milioane de euro”, spunea consultantul DTZ Echinox in luna ianuarie.

In primele noua luni ale acestui an, volumul investitiilor imobiliare din Romania se ridica la aproximativ 192 milioane de euro, rezultatele din trimestrul al treilea indicand cele mai slabe performante, se arata intr-un raport al consultantului imobiliar DTZ Echinox.

In ultimul trimestru a fost inregistrata o singura tranzactie, de 4,5 milioane de euro, al carei subiect au fost doua centre comerciale din tara, ambele parte a unor proiecte de tip parc de retail. Sectorul de retail a ramas astfel lider in ceea ce priveste volumul tranzactiilor, cumuland 92% din total. In plus, clasificarea tranzactiilor pe categorii de cumparatori identifica investitorii privati si companiile cotate la bursa drept cei mai activi pe piata.

DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara, cu afaceri de 2,5 milioane de euro afisate pentru anul 2009.

Actionarii companiei sunt Mihnea Serbanescu (66,1%), Tim Wilkinson (17,25%), Cristian Ustinescu (6,66%) si Oana Iliescu, Mihaela Pana si Bogdan Sergentu, fiecare cu o participatie de 3,33%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Nota: Vanzarea retelei de magazine Plus a fost reconsiderata drept o achizitie de business, nemaifiind inclusa in volumul tranzactiilor imobiliare publicat de DTZ Echinox.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri