Pe strada Vulturilor din Capitala, ferit de forfota traficului rutier, sediul companiei Signal Iduna se remarca nu atat prin simplitatea stilului arhitectural, amenajat simplu si discret, ci prin bun-gust, din interior acesta oferind privitorului impresia unei firme unde seriozitatea domneste la ea acasa.
Odata intrat in curtea destinata parcarii, cladirea cu pereti de sticla de numai patru etaje ce adaposteste sediul Signal Iduna, situat la etajele unu si doi, devine, totusi, un punct de atractie pentru orice persoana, constructia dominand sub aspectul inaltimii celelalte cladiri din imprejurimi.

Compania Signal Iduna Romania este membra a grupului german cu acelasi nume. Principalul segment de business vizat de grup in Romania este reprezentat de asigurarile private de sanatate. In acelasi timp, Signal Iduna se concentreaza si asupra segmentului de asigurari de viata si accidente.

Cladirea mai sus amintita a fost dezvoltata de catre firma RSI Electro si data in folosinta in anul 2007. Exact in acelasi an, compania Signal Iduna decide sa lase in urma vechiul sediu din zona Aviatorilor si sa deschida un punct operational in aceasta cladire.

„Initial eram in Piata Aviatorilor, cu un personal mai redus. Pana in 2008 am activat ca firma de consultanta, denumita Signal Iduna Services, in care se realizau analize de piata, iar de cand ne-am inceput activitatea curenta ne-am mutat aici. La alegerea sediului, prima data am urmarit trei elemente foarte importante: am facut o harta a angajatilor, iar sediul firmei trebuia sa fie in centru astfel incat sa fie acces pentru toata lumea; sa aiba acces la toate mijloacele de transport si sa fie cat de cat central. Strategia in ceea ce priveste sediul central al companiei nu este sa fie un punct de marketing. Fiind un greenfield, suntem un punct operational. Punctele noastre de marketing sunt agentiile de vanzari”, afirma Tiberiu-Cristian Maier (foto), vicepresedinte Signal Iduna Asigurari de Viata.

Birourile celor 46 de angajati Signal Iduna care-si desfasoara activitatea in cadrul sediului din strada Vulturilor din Capitala sunt amplasate la etajele unu si doi ale cladirii, pe o suprafata totala de 605 metri patrati. Raportand suprafata totala la numarul de angajati, rezulta un spatiu disponibil de circa 13 metri patrati pentru fiecare angajat.

"Unul dintre avantajele oferite de alegerea acestei cladiri a fost faptul ca am avut posibilitatea sa ne impartim spatiul alocat, in functie de preferintele si necesitatile noastre", a spus el.

La fiecare etaj se afla cate o sala de sedinte, intalniri. La etajul al doilea compania dispune si de un bistro, "intercalat intre doua birouri astfel incat asigura putina izolare" si reprezinta locul unde angajatii isi petrec, de obicei, pauza de masa. In ceea ce priveste locurile de parcare in curtea cladirii, Signal Iduna are inchiriate sapte locuri de parcare plus inca un loc in garaj.

"Avem cateva birouri care vor fi izolate pentru ca necesita un anumit nivel de confidentialitate. Este biroul juristului nostru, pentru ca se discuta multe lucruri importante si confidentiale acolo; control intern, partea de actuariat etc. In general, am incercat ca managerilor de departamente sa le facem un birou separat iar cei din diviziile lor sa lucreze in open space, dar principiul de baza in dezvoltarea acestor birouri mai mici a fost sa creeze un anumit grad de confidentialitate", sustine Tiberiu-Cristian Maier.

In ceea ce priveste biroul sau, vicepresedintele Signal Iduna se arata incantat de privelistea oferita de inaltimea etajului 1 la care este situat si, desi amplasat intr-un colt al etajului, biroul ofera, de asemenea, libertate de miscare managerului, spatiul fiind alocat in functie de necesitatile sale.

Pe langa activitatile obisnuite in cadrul companiei, Tiberiu Maier ne-a declarat ca o data pe an au loc si teambuilding-uri diferite pe fiecare divizie a Signal Iduna. „De exemplu, cu divizia de vanzari, care cuprinde agentiile noastre, brokerii, ii trimitem in diverse zone pentru relaxare, precum in Delta sau la munte ori in colaborare cu parteneri importanti, alaturi de care alipim forta noastra de vanzari. Pe partea de tehnic, petrecerile de socializare sunt mai scurte si constau in iesiri la terasa, mai ales vara, si petrecerile de Craciun, atat pentru copii, dar si pentru oamenii mari”.

Alaturi de Signal Iduna, printre chiriasii cladirii se mai numara companiile Sephora, Heat Advertising si Eurochim. Pe piata autohtona, Signal Iduna are 70 de angajati si 92 de colaboratori.


BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri