Guvernul pregateste un proiect de lege prin care Regia Patrimoniului de Stat (RA-APPS) sa vanda, in timp, majoritatea imobilelor detinute in portofoliu, iar institutia sa ramana in administrare doar cu locuintele de protocol destinate inaltilor demnitari, au declarat pentru surse oficiale citate de Mediafax.
Imobilele vor fi vandute dupa ce vor fi trecute din proprietatea publica in cea privata a statului.

"Guvernul discuta in prezent mai multe variante privind vanzarea activelor RA-APPS, iar una dintre acestea este instrainarea, in timp, a celor mai multe dintre proprietati, iar regia sa ramana doar cu locuintele de protocol destinate inaltilor demnitari. O alta varianta aflata in discutie este ca RA-APPS sa mai pastreze si locuintele de serviciu, nu doar cele de protocol, pentru alte categorii de demnitari. Decizia va fi luata la nivel Guvernului, prin proiect de lege", au aratat sursele citate.

RA-APPS administreaza imobile destinate serviciilor de reprezentare si protocol pentru Presedintie, Parlament, Guvern, Curtea Constitutionala, misiuni diplomatice, institutii internationale, partide, precum si bunuri aflate in domeniul privat, inclusiv unitati turistice.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent, la ProTV, ca RA-APPS ar trebui sa fie privatizata, iar persoanele care locuiesc in imobilele din patrimoniul regiei sa le poata cumpara la pretul pietei, avand in acest sens prima optiune.

Conform legii, imobilele, proprietate privata a statului, aflate in administrarea RA-APPS, negrevate de sarcini, pot fi vandute la un pret de oferta stabilit pe baza unui raport de evaluare elaborat de persoane fizice sau juridice autorizate. Evaluatorul este selectat de regie prin licitatie.

In primavara acestui an, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a angajat cinci firme care sa evalueze valoarea bunurilor din patrimoniul regiei, dupa ce a anuntat ca nu mai poate administra unele imobile din cauza crizei.

Surse din RA-APPS au declarat agentiei MEDIAFAX ca in prima faza vor fi scoase la vanzare, in perioada imediat urmatoare, mai multe proprietati considerate nerentabile din cauza costurilor ridicate de intretinere, printre care ferma de porci de la Magurele, care i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu, ferma Bradet (judetul Suceava), cu o suprafata totala de 27 hectare, un teren aflat in zona centrala a statiunii Neptun (judetul Constanta), in apropierea lacului Neptun I, in suprafata de 4.911 metri patrati si mai multe spatii comerciale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri