Firma Victoria Holding, care administreaza centrul comercial City Mall, din cartierul Berceni, a cerut intrarea in procedura de insolventa pe data de 29 octombrie, la doar patru zile dupa ce fondul APN/UKA, proprietarul proiectului, a anuntat ca are de rambursat un credit de 40 milioane de euro catre UniCredit, iar valoarea mall-ului este de doar 35,4 milioane de euro.

In urma cu mai putin de o saptamana, fondul australian de investitii APN/UKA European Retail Trust, proprietarul City Mall, a anuntat ca are de rambursat pana la sfarsitul lunii noiembrie un credit de 40,1 milioane de euro catre UniCredit Bank Austria.

La data de 30 iunie, valoarea City Mall era de 35,4 milioane de euro, potrivit fondului de investitii.

City Mall se afla in proprietatea fondului de investitii APN/UKA European Retail Trust, prin compania Victoria Holding S.A., administratorul direct al mall-ului. Fondul australian a devenit noul proprietar City Mall in toamna anului 2006, in urma achizitionarii partilor sociale ale Victoria Holding, tranzactia fiind estimata la 103,5 milioane de euro.

City Mall are o suprafata totala de 38.000 mp, dintre care 1.000 mp sunt terase pentru public. Cladirea este structurata pe trei subsoluri, parter si 4 etaje, oferind o suprafata pentru inchiriat de 19.000 mp.

Printre chiriasii mall-ului se numara: Hondos Center, Motor Jeans, Camel Active, Meli Melo, Killtec, Stone Creek, Kenvelo, Office Shoes, Columbia Sportswear, Sprider, Benvenuti, Lotto, Triumph, Jolidon, TinaR , Skiny, Cityplex, Laser Maxx, KFC, Springtime, Burger King, City Bistro si Costa Cofee.

La inceputul anului, reprezentantii City Mall au anuntat ca au decis sa amane proiectul de birouri, care ar fi trebuit finalizat in acest an, avand o suprafata de aproape 5.000 mp.

Un alt mall care a intrat in insolventa si apoi in faliment, fiind finantat tot de UniCredit Bank, este Tiago Mall Oradea, vandut ulterior pentru 30,5 milioane de euro unor investitori romani. Trei luni mai tarziu, firma Shopping Center Holding, controlata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, care a preluat centrul comercial Tiago Mall Oradea, a anuntat ca va investi inca 20 milioane de euro pentru a deschide mall-ul in primavara anului viitor, sub denumirea de Oradea Shopping City.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
ASF trimite CertAsig în insolvență. Ce se întâmplă cu contractele de asigurare
Setari Cookie-uri