Tribunalul Bucuresti a aprobat la sfarsitul saptamanii trecute cererea de intrare in procedura de insolventa a firmei Red Project Three, proprietarul centrului comercial Armonia Braila, care fost inchis in august 2009 din cauza rezultatelor slabe inregistrate, la doar cateva luni de functionare, relateaza Mediafax.
"Admite cererea debitorului privind deschiderea procedurii de insolventa. Da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i administratorului judiciar", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti din 29 octombrie.

Instanta a desemnat ca administrator judiciar Casa de Insolventa Transilvania.

Centrul comercial Armonia din Braila a functionat pentru o perioada de doar noua luni, avand chiriasi companii precum Carrefour, Flanco, Sephora, Samsonite sau Mondex.

Ulterior, dezvoltatorii proiectului au anuntat ca intentioneaza sa repozitioneze centrul de 47.000 de metri patrati intr-un parc comercial de tip discount, in care sa fie atrasi retaileri care comercializeaza articole cu preturi reduse. Inaugurarea acestui proiect era conditionata de gasirea chiriasilor, dar si de acceptul bancii. Ultimul termen anuntat pentru inaugurarea noului concept era 2011.

In luna septembrie si Volksbank a cerut insolventa firmei Red Project Three, a carei dezvoltare a finantat-o cu 47 milioane de euro, termenul de judecata fiind stabilit pentru sfarsitul acestei luni.

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, Red Project Three a inregistrat in 2009 venituri de doar 780.000 de euro si pierderi de aproape 19 milioane de euro, valoarea datoriilor la finalul anului fiind de 37,5 milioane de euro.

Volksbank este cel mai mare creditor al companiei. Si alte companii precum Acvatot, Armax sau Classic Dome au solicitat intrarea in insolventa a companiei, avand de recuperat sume mai mici.

Red Project Three face parte din compania Red care mai are in diferite stadii mai multe proiecte imobiliare. Actionarii principali ai companiei sunt fondurile de investitii GED Group din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite ale Americii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri