"Deschidem astazi (n.r: joi) Gold Plaza, cel de-al patrulea centru comercial al nostru pe piata locala. Urmatorul va fi deschis la Constanta, in luna septembrie 2011", a declarat Eduard Zehetner (foto), CEO si CFO al fondului de investitii Immofinanz.

Intrebat daca este de parere ca Immofinanz si-ar putea dubla numarul de centre comerciale din Romania in urmatorii cinci ani, Zehetner a spus ca zece mall-uri ar fi o cifra rezonabila, insa momentan preocuparea principala a companiei este proiectul din Constanta, fostul Polus Center Constanta, redenumit Maritimo Shopping Center.

Maritimo Shopping Center ar urma sa aiba o suprafata inchiriabila de 51.000 mp si se afla in constructie inca din anul 2007. Recent, fondul de investitii a anuntat ca retailerul suedez de imbracaminte H&M si cel francez de articole sportive Decathlon vor deschide in 2011 cate un magazin in mall-ul de la Constanta.

Citeste si:

In ceea ce priveste centrul comercial inaugurat ieri in parteneriat cu compania ungara Futureal, Gold Plaza este primul mall din Baia Mare si a necesitat o investitie de circa 97 milioane de euro.

Cei mai importanti chiriasi ai Gold Plaza sunt hipermarketul Cora - cu o suprafata totala de aproximativ 7.600 mp, C&A, New Yorker, Deichmann, Takko, Leonardo, LC Waikiki, Domo, House of Art, San Francisco, Fox, Douglas, Centrofarm, Orsay, Best of Bowling, Kenvelo, Jeans Club si Cinema City – cu sase sali, agentul de inchiriere fiind compania de consultanta imobiliara Colliers International.

Pe plan local, fondul austriac mai detine centrele comerciale Polus Center (Cluj-Napoca), Euromall (Pitesti) si Armonia Center (Arad), precum si mai multe cladiri de birouri si parcuri industriale.