Fondul austriac de investitii Immofinanz, cel mai puternic investitor din piata imobiliara locala, spune ca in urmatorii cinci ani este posibil sa isi dubleze numarul de centre comerciale detinute in Romania. Ieri, austriecii au inaugurat mall-ul Gold Plaza din Baia Mare si au anuntat ce vor deschide centrul comercial din Constanta anul viitor, in luna septembrie.

"Deschidem astazi (n.r: joi) Gold Plaza, cel de-al patrulea centru comercial al nostru pe piata locala. Urmatorul va fi deschis la Constanta, in luna septembrie 2011", a declarat Eduard Zehetner (foto), CEO si CFO al fondului de investitii Immofinanz.

Intrebat daca este de parere ca Immofinanz si-ar putea dubla numarul de centre comerciale din Romania in urmatorii cinci ani, Zehetner a spus ca zece mall-uri ar fi o cifra rezonabila, insa momentan preocuparea principala a companiei este proiectul din Constanta, fostul Polus Center Constanta, redenumit Maritimo Shopping Center.

Maritimo Shopping Center ar urma sa aiba o suprafata inchiriabila de 51.000 mp si se afla in constructie inca din anul 2007. Recent, fondul de investitii a anuntat ca retailerul suedez de imbracaminte H&M si cel francez de articole sportive Decathlon vor deschide in 2011 cate un magazin in mall-ul de la Constanta.

In ceea ce priveste centrul comercial inaugurat ieri in parteneriat cu compania ungara Futureal, Gold Plaza este primul mall din Baia Mare si a necesitat o investitie de circa 97 milioane de euro.

Cei mai importanti chiriasi ai Gold Plaza sunt hipermarketul Cora - cu o suprafata totala de aproximativ 7.600 mp, C&A, New Yorker, Deichmann, Takko, Leonardo, LC Waikiki, Domo, House of Art, San Francisco, Fox, Douglas, Centrofarm, Orsay, Best of Bowling, Kenvelo, Jeans Club si Cinema City – cu sase sali, agentul de inchiriere fiind compania de consultanta imobiliara Colliers International.

Pe plan local, fondul austriac mai detine centrele comerciale Polus Center (Cluj-Napoca), Euromall (Pitesti) si Armonia Center (Arad), precum si mai multe cladiri de birouri si parcuri industriale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Piata imobiliara a scazut cu 30% in ianuarie
Setari Cookie-uri