New Europe Property Investments (NEPI) continua negocierile penru extinderea portofoliului imobiliar din Romania, dar nu a ajuns pana acum la o intelegere ferma, compania urmand sa utilizeze fonduri de 40 milioane euro obtinute printr-o majorare de capital pentru plata datoriilor.
"Desi compania intentiona sa foloseasca fondurile din emisiunea de drepturi de preemptiune pentru finantarea unor investitii rentabile in proprietati in Romania, pana acum nu exista angajamente ferme (...) In consecinta, se presupune ca venitul net din emisiune va fi utilizat pentru plata de credite si datorii in cuantum de 39,85 milioane euro", se arata intr-un comunicat transmis de NEPI, preluat de Mediafax.

Compania anunta pe 21 septembrie o majorare de capital de 40 milioane euro in vederea finantarii unor eventuale achizitii.

Anterior, in luna august, NEPI anunta ca a ajuns la o intelegere pentru dezvoltarea unui centru comercial in Bucuresti si ca negociaza cumpararea unui depozit, tot in Capitala.

NEPI a cumparat anul trecut de la BelRom parcul comercial European Retail Park Braila, pentru 63 milioane de euro, fiind cea mai mare achizitie a unui proiect imobiliar realizat in 2009 in Romania. Tranzactia prevedea preluarea a trei proiecte de retail dezvoltate de firma Belrom Real Estate si era structurata in doua componente, respectiv bani cash si actiuni emise de companie.

Investitiile totale in aceste trei proiecte urmau sa treaca de 160 milioane de euro, potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor fondului.
NEPI este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund si detine 30 de proprietati imobiliare, dintre care 24 in Romania si sase in Germania.

New Europe a preluat de la grupul Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, o parte din centrul comercial Iris Shopping Pitesti, unde sunt deschise un hipermarket Auchan si o unitate Bricostore, valoarea tranzactiei fiind de circa 21 milioane euro.

NEPI a mai achizitionat de la Avrig 35, in 2008, un portofoliu format din 18 proprietati din diferite orase, inchiriate catre Raiffeisen Bank, pentru 46,3 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri