Volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primele noua luni ale anului, fata de perioada similara din 2009, cu 15,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate si cu 16,4% ca serie bruta, conform datelor Institutului National de Statistica (INS), relateaza Mediafax.

In perioada mentionata, o scadere a volumului lucrarilor de constructii, ca serie ajustata, a fost inregistrata la lucrarile de constructii noi (-24,3%) si la lucrarile de reparatii capitale (-13,8%), se arata intr-un comunicat al INS.

In acelasi timp, s-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,9%.

Pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele. Astfel, la cladirile rezidentiale volumul s-a redus cu 37,9%, la cladirile nerezidentiale cu 20,2%, iar la constructiile ingineresti cu 3,1%.

Volumul lucrarilor din primele noua luni ale anului, serie bruta, a coborat, pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi, cu 22,5%, si la lucrarile de reparatii capitale, cu 9,4%. La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 1,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: cu 37,4% la cladirile rezidentiale, cu 18,4% la cladirile nerezidentiale si cu 4,7% la constructiile ingineresti.

Fata de luna septembrie din 2009, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a coborat cu 15,1%, scadere reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (20,6%), la cele de constructii noi (11,6%) si la lucrarile de reparatii capitale (5,6%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii s-a redus cu 35,9% la cladirile rezidentiale, la constructiile ingineresti cu 12,7% si cu 0,3% la cladirile nerezidentiale.

Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in septembrie cu 14,2%. Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (26,6%), la lucrarile de constructii noi (11,1%) si la cele de reparatii capitale (4%).

Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere de 2,7% la cladiri nerezidentiale, dar o scadere cu 37,3% la cladiri rezidentiale si cu 12,9% la constructii ingineresti.

Fata de luna august, in septembrie, volumul de constructii, serie ajustata, a inregistrat o crestere cu 4%, evidentiata la lucrarile de constructii noi (10,4%).

In acelasi timp, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (6,7%) si la cele de reparatii capitale 2,4%.

Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 16,1%, evolutie evidentiata la toate elementele de structura.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Noua domenii pe care sa le iei in calcul, daca iti cauti job in 2020
Setari Cookie-uri