Volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primele noua luni ale anului, fata de perioada similara din 2009, cu 15,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate si cu 16,4% ca serie bruta, conform datelor Institutului National de Statistica (INS), relateaza Mediafax.
In perioada mentionata, o scadere a volumului lucrarilor de constructii, ca serie ajustata, a fost inregistrata la lucrarile de constructii noi (-24,3%) si la lucrarile de reparatii capitale (-13,8%), se arata intr-un comunicat al INS.

In acelasi timp, s-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,9%.

Pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele. Astfel, la cladirile rezidentiale volumul s-a redus cu 37,9%, la cladirile nerezidentiale cu 20,2%, iar la constructiile ingineresti cu 3,1%.

Volumul lucrarilor din primele noua luni ale anului, serie bruta, a coborat, pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi, cu 22,5%, si la lucrarile de reparatii capitale, cu 9,4%. La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 1,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: cu 37,4% la cladirile rezidentiale, cu 18,4% la cladirile nerezidentiale si cu 4,7% la constructiile ingineresti.

Fata de luna septembrie din 2009, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a coborat cu 15,1%, scadere reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (20,6%), la cele de constructii noi (11,6%) si la lucrarile de reparatii capitale (5,6%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii s-a redus cu 35,9% la cladirile rezidentiale, la constructiile ingineresti cu 12,7% si cu 0,3% la cladirile nerezidentiale.

Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in septembrie cu 14,2%. Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (26,6%), la lucrarile de constructii noi (11,1%) si la cele de reparatii capitale (4%).

Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere de 2,7% la cladiri nerezidentiale, dar o scadere cu 37,3% la cladiri rezidentiale si cu 12,9% la constructii ingineresti.

Fata de luna august, in septembrie, volumul de constructii, serie ajustata, a inregistrat o crestere cu 4%, evidentiata la lucrarile de constructii noi (10,4%).

In acelasi timp, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (6,7%) si la cele de reparatii capitale 2,4%.

Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 16,1%, evolutie evidentiata la toate elementele de structura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri