Compania K&S Developments, controlata de belgienii Kris Henri Remi Carton si Steven Van Den Bossche, actionari ai grupului BelRom, va inaugura centrul comercial Electroputere Parc Craiova in luna noiembrie 2011, investitia fiind estimata la 90 milioane de euro.
„Vom deschide Electroputere Parc Craiova in luna noiembrie 2011. In prezent, gradul de ocupare a proiectului se ridica la circa 68%, insa purtam discutii si cu alti retaileri”, a declarat, pentru wall-street.ro, Adrian Tulhina, office project manager al Electroputere Parc Craiova.

Proiectul Electroputere Parc reprezinta o investitie de aproximativ 90 milioane de euro, va avea o suprafata construita de 6,3 hectare iar printre chiriasii se numara Auchan, Leroy Merlin, Decathlon, Kiabi si Norauto, agentul exclusiv de inchiriere fiind consultantul imobiliar DTZ Echinox. In total, vor fi create circa 1.500 de locuri de munca.

„Suntem in negocieri avansate cu retaileri de fashion precum C&A, H&M, Inditex, Deichman, Takko si Orsay” a declarat Razvan Sin, directorul departamentului de retail al DTZ Echinox,

Operatorul francez de hipermarketuri Auchan a anuntat ca a cumparat 12 hectare din terenul detinut de Electroputere S.A Craiova, urmand sa inaugureze hipermarketul in semestrul al doilea din 2011.

„Prin aceasta tranzactie, Electroputere S.A.are in vedere achitarea datoriilor fiscale istorice datand din perioada anterioara privatizarii. Vanzarea celor 12 hectare din totalul de 62 de hectare existente in platforma Electroputere nu afecteaza activitatea industriala a companiei, fiind parte a procesului de consolidare si restructurare initiat in urma cu doi ani”, a explicat Adrian Gabriel Dumitriu, director general Electroputere S.A.

Recent, actionartii Electroputere (EPT) au ratificat vanzarea unor terenuri ale companiei pentru suma minima de 20 milioane euro, fara TVA, catre firma K&S Electric Power Point, parte a BelRom, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Pe langa hipermarketul Auchan, care va ocupa o suprafata de 11.000 mp, Decathlon va deschide un magazin de 3.500 mp, Kiabi a inchiriat 1.800 mp, Leroy Merlin va deschide al doilea magazin, cu o suprafata de 10.000 mp, iar Norauto, specialist in echipamente si service auto, a inchiriat 1.100 mp. Electroputere Parc Craiova va mai cuprinde o galerie comerciala cu peste 100 magazine si restaurante si 2.000 de locuri de parcare.

Dezvoltatorul K&S Electric Power Point este controlat de companiile Holdekor BVA (50% din actiuni), detinuta integral de Steven Van Den Bossche, si de Carpa Holding BVBA (505), detinuta de Kris Henri Remi Carton, amandoi facand parte din actionariatul BelRom si din conducerea fondului de investitii New Europe Property Investments (NEPI), potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Citeste si Auchan deschide un nou hipermarket in Electroputere Parc din Craiova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri