Din punct de vedere al chiriilor platite pentru spatiile comerciale stradale, Bucurestiul se afla pe locul 22 din cele 28 de capitale luate in calcul in studiul Colliers.

“Maximul chiriilor stradale in Bucuresti a fost inregistrat in 2008, atingand 130 euor/mp/luna. In viitorul apropiat, ne asteptam ca nivelul chiriilor sa se stabilizeze. Este posibil sa vedem scaderi in zonele periferice, marcate acum de o rata mare de neocupare”, a declarat Alexandru Preda, associate director in cadrul Colliers International, specializat in inchirierea spatiilor comerciale stradale.

In prezent, pentru un spatiu comercial stradal din Bucuresti un chirias plateste, in medie, 90 euro/mp/luna. Cele mai mari chirii sunt intalnite pe principalele artere comerciale din Paris, unde un metru patrat de spatiu comercial amplasat intr-o zona foarte buna se poate inchiria cu peste 830 euro/luna/mp, fara a include taxele pentru servicii si stimulentele acordate chiriasilor.

Citeste si:

“In ceea ce priveste chiriile in centrele comerciale, acestea pot ajunge la 469 euro/mp/luna in Londra, dar pot fi chiar mai mici decat cele din Bucuresti in orase precum Madrid (57 euro/mp/luna), Milano (46 euro/mp/luna) sau Amsterdam (54 euro/mp/luna)”, se mai arata in studiul citat.

Colliers International este una din cele mai impoartante companii de consultanta imobiliara din piata locala, cu o cifra de afaceri de aproximativ 2,82 milioane de euro inregistrata in anul 2009.

Citeste si Harta chiriilor pentru spatiile de retail din Europa. Cat de ieftina e Romania?.