Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, amplasat la intersectia bulevardelor Vasile Milea si Timisoara, estimeaza o cifra de afaceri de peste 20 milioane de euro in luna decembrie, fata de venituri de 19 milioane euro inregistrate in aceeasi luna a anului trecut.
“Cifra de afaceri medie lunara a centrului comercial a variat, pe parcursul anului 2010, in functie de luna, intre 12 si 13 milioane euro. Daca in luna decembrie a anului trecut cifra de afaceri a mall-ului a atins 19 milioane euro, pentru decembrie 2010 se estimeaza ca va creste la peste 20 milioane euro”, se arata in comunicatul AFI Palace Cotroceni.

In primul an de functionare, centrul comercial AFI Palace Cotroceni, dezvoltat de israelienii de la AFI Europe in urma unei investitii de circa 300 milioane de euro, si-a mentinut gradul de inchiere de 95%, desi 15 magazine au fost inchise, pentru o parte dintre acestea fiind gasiti inlocuitori.

Cel mai important eveniment in ceea ce priveste mixul de chiriasi ai mall-ului a fost decizia retailerului suedez de imbracaminte H&M de a deschide primul magazin din Romania in incinta AFI Palace Cotroceni, inaugurarea fiind programata pentru primavara anului viitor. Magazinul H&M va ocupa o suprafata de circa 1.000 mp, fiind amplasat langa intrarea principala a mall-ului, vizavi de magazinul C&A.

AFI Palace Cotroceni include 250 de magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real deschis non-stop, 20 de sali de cinema, primul IMAX din Romania, o pista de carting, doua cazinouri, un patinoar de aproximativ 1.000 mp, o pista de role, bowling si snooker, un spatiu dedicat expozitiilor permanente si un loc unde se poate fuma narghilea.

Proiectul are o suprafata inchiriabila de aproximativ 76.000 mp, printre chiriasii numarandu-se Inditex (cu toate brandurile sale: Zara, Zara Home, Zara Man, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka, Pull& Bear, Oysho), C&A, Mango, Marks& Spencer, Calvin Klein si Orsay.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri