La mai putin de noua luni de la ultima achizitie, fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a cumparat un nou proiect, de data aceasta miza fiind birourile: peste 100 milioane de euro pentru parcul de afaceri Floreasca 169A (Floreasca Business Park), dezvoltat de Portland Trust in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu.
Valoarea tranzactiei incheiata intre NEPI si Portland Trust se ridica la 101,2 milioane de euro, in conditiile in care sud-africanii au platit 27,6 milioane de euro pentru compania Ingen Europe, care detine integral actiunile Floreasca Business Park SRL si au preluat datoriile proiectului, evaluate de 73,6 milioane de euro la finalul lunii iunie.

“NEPI considera ca piata spatiilor de birouri din Bucuresti ofera in prezent oportunitati pentru investitori. Drept urmare, echipa de management a analizat, impreuna cu consultantul imobiliar Colliers, 12 proiecte de birouri, din punct de vedere al vizibilitatii, specificatii tehnice, design, locuri de parcare si accesul la mijloacele de transport in comun. Floreasca Business Park a obtinut cel mai mare scor, calificandu-se astfel pentru o potentiala achizitie”, se arata in anuntul facut de fondul de investitii.

Cladirea are o suprafata inchiriabila de 36.032 mp, chiria medie fiind de 17,21 euro/mp, la care se adauga veniturile obtinute din rezervarea locurilor de parcare. [Citeste si Cat cheltuie companiile pentru locurile de parcare]

Dezvoltatorul ceh Portland Trust, controlat de omul de afaceri Robert Neale, a inaugurat la inceputul anului trecut parcul de afaceri Floreasca Business Park, cunoscut si sub numele de Floreasca 169A. Pintre chiriasii proiectului se numara companiile: Oracle, Abbott, Holcim, DHL, L’Oreal, Xerox, Agip, Colliers, Mars, General Electric, Peli Filip, Gardiner & Theobald, Regus, Honeywell si The Advisers/Knight Frank.

Floreasca Business Park a fost evaluata la 99,8 milioane de euro. Portland Trust este cunoscut pe piata locala pentru cladirile de birouri Opera Center I si II, din zona Eroilor si Bucharest Business Park, din zona Piata Presei, ambele vandute fondului austriac de investitii CA Immo.

Ce a facut NEPI in 2010:

Pitesti: Sud-africanii de la NEPI au platit 20,94 milioane de euro grupului Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, pentru spatiile ocupate de Auchan si Bricostore in centrul comercial Iris Shopping Pitesti.

Constanta: NEPI a decis sa vanda inapoi grupului Avrig 35 o cladire de birouri din Constanta, inchiriata de catre banca Raiifeisen, valoarea tranzactiei fiind estimata la 5,8 milioane de euro.

Bucuresti: Fondul de investitii incheiat un acord cu un alt investitor pentru dezvoltarea unui centru comercial in Bucuresti si negociaza achizitia unui depozit, tot in Capitala.


NEPI este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund si detine 30 de proprietati imobiliare, dintre care 24 in Romania si sase in Germania. Fondul de investitii a cumparat anul trecut de la BelRom parcul comercial European Retail Park Braila, pentru 63 milioane de euro, fiind cea mai mare achizitie a unui proiect imobiliar realizat in 2009 in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri