In anul 2007, fostul fostbalist Gica Popescu platea sase milioane de euro pentru un teren din apropierea Pietei Rahova, pe care planuia sa construiasca apartamente ieftine. Criza i-a dat insa planurile peste cap si pe terenul din Rahova a fost construit un centru comercial pentru cumparatorul cu un venit lunar de pana in 800 de lei.
“Vrem sa mutam cumparatorii din Piata Rahova in proiectul nostru. Ei sunt realitatea pietei de retail din ziua de astazi, clientii cu venituri de 600-800 lei/luna, aproape de salariul minim. Oamenii nu mai au bani sa cumpere din mall-uri, acolo merg doar sa se plimbe”, a declarat Gica Popescu (foto), la deschiderea centrului comercial Doldora Bazaar.

Circa 80% din cei care locuiesc in Rahova au venituri de sub 800 lei/luna, iar la acestia se adauga locuitorii din comunele apropiate, precum Domnesti sau Bragadiru, spune el.

Fostul fotbalist a cumparat terenul din cartierul Rahova in urma cu trei ani, planuind sa faca ceea ce orice om de afaceri cu suficiente lichiditati facea in perioada respectiva. “Am vrut sa construiesc locuinte ieftine, adaptate zonei, insa apoi a venit criza si proiectul a trebuit regandit, nu mai era profitabil sa faci apartamente”, povesteste Popescu.

Dupa mai multe studii de fezabilitate, compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker, liderul pietei de profil dupa afacerile din 2009, l-a sfatuit pe fotbalist sa faca un centru comercial pentru locuitorii din cartierul Rahova. Asa s-a nascut proiectul Doldora Bazaar, cu o suprafata inchiriabila de circa 7.000 mp si 400 de magazine de mici dimensiuni. Investitia totala s-a ridicat la zece milioane de euro, in aceasta suma fiind inclus si terenul de sase milioane de euro.

Fostul fotbalist si cei doi parteneri ai sai, Marius Roates si George Saguna, astepta venituri lunare de peste 150.000 euro pe luna, in conditiile in care centrul comercial este inchiriat in proportie de 90%.

Mai mult, cei trei actionari ai companiei numita Doldora Capital planuiesc sa inceapa anul viitor o noua faza a proiectului, investitia fiind aproape dubla.

“In luna ianuarie a anului viitor vom incepe lucrarile de demolare pentru a putea construi faza a doua a Doldora Bazaar si speram ca pana la sfarsitul lui 2011 sa deschidem. Ne uitam si dupa terenuri in tara pentru a construi proiecte similare, dar nu avem niste orase anume”, a adaugat Gica Popescu.

Proiectul Doldora Bazaar, amplasat pe strada Pucheni din cartierul Rahova, a fost finantat in proportie de 70% de UniCredit Leasing si a creat 1.800 de locuri de munca. Terenul cumparat cu sase milioane de euro are o suprafata de circa 12.500 mp.

Actionarii companiei Doldora Capital sunt: Gica Poescu (25%), Marius Roates (37,5%) si George Saguna (37,5%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri