Un numar de 13.458 de locuinte au fost date in folosinta in trimestrul al treilea, in scadere cu 1.211 unitati comparativ cu perioada similara din 2009, cele mai multe in mediul urban, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.
Din repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate reise ca in iulie-septembrie a scazut numarul locuintelor realizate din investitii private cu 641 unitati, iar cel al locuintelor construite din fonduri publice a coborat cu 570 unitati.

Distributia in profil regional subliniaza o tendinta de scadere a numarului locuintelor terminate pe total cu 1211 locuinte, scadere reflectata in principal in regiunile de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (- 402 locuinte), Nord-Est (-338 locuinte), Centru (-293 locuinte), Nord-Vest (-267 locuinte), Sud-Muntenia (-185 locuinte), Bucuresti-Ilfov (-181 locuinte ) si Vest (-116 locuinte). Crestere s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Sud-Est (+571 locuinte).

In primele noua luni, au fost finalizate 32.132 locuinte, in scadere cu 6.038 unitati fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Pe medii de rezidenta, analiza constructiei de locuinte pune in evidenta mentinerea aproximativ aceleiasi structuri a mediului urban in total locuinte terminate de 51,2% in ianuarie-septembrie 2010, fata de primele zece luni din anul anterior.

In perioada analizata, a scazut numarul locuintelor realizate din fonduri private cu 4.997 locuinte, iar cel al locuintelor realizate din fonduri publice a scazut cu 1.041 unitati.

Distributia in profil regional pune in evidenta o scadere a numarului locuintelor terminate in toate regiunile de dezvoltare, cele mai semnificative fiind inregistrate in Nord-Vest (-1992 locuinte), Nord -Est (-1089 locuinte) si Bucuresti-Ilfov (-804 locuinte).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri