Google a cumparat sediul din New York cu aproape 2 mld. dolari

Gigantul Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare, a cumparat cladirea din New York in care are sediul, valoarea tranzactiei fiind estimata la circa 1,9 miliarde de dolari, scrie publicatia Wall Street Journal, citand surse apropiate companiei.

Sediul Google din New York, denumit 111 Eighth Avenue si amplasat pe bulevardul cu acelasi nume, ar putea reprezenta cea mai mare tranzactie cu o singura cladire incheiata in acest an in Statele Unite.

Vanzatorii sunt Jamestown - o firma de investitii imobiliare din Atlanta, Taconic Investment Partners si Fondul de Pensii New York. Tranzactia este asteptata sa se incheie pana la sfarsitul anului, scrie Bloomberg, care estimeaza o valoare de 1,8 miliarde de dolari.

Imobilul are o suprafata de circa 270.000 mp, desfasurata pe 15 etaje. Alaturi de Google, care ocupa circa 46.500 mp, printre chiriasii proiectului de birouri se numara: Nike, Armani Exchange, Knoll, Lifetime si WebMD. Dupa preluare, Google urmeaza sa se extinda pana la 51.000 mp.

La o valoare estimata la 1,9 miliarde de euro, cladirea in care are sediul Google aduce un randament anual de 5%, mai scrie Wall Street Journal.

Sursa foto: 111eighth.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Expat: Pandemia a impus în mediul de business o nouă eră, forțată
Setari Cookie-uri