Dupa o scadere de 3% in luna octombrie, preturile apartamentelor din marile orase din Romania au continuat sa se ieftineasca cu alte doua procente si in noiembrie, se mentioneaza in studiul portalului. Astfel, in luna noiemebrie valoarea indicelui national imobiliare.ro a cpborat cu 21 euro/mp, pana 1.049 euro/mp util.

“Desi anul a inceput intr-o nota optimista si cei mai multi jucatori din piata au estimat chiar o stabilizare a preturilor, primele 11 luni au adus scaderi semnificative, scenariu la care ne asteptam si in primele luni ale anului viitor”, spune Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.


In Bucuresti, preturile au scazut cu 1% in ultima luna, pana la o valoare medie de 1.164 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi. In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, preturile solicitate in prezent sunt in medie cu 11,8% mai mici.

Citeste si:

“Tendinta de scadere a fost resimtita in special la nivelul apartamentelor vechi din Capitala a caror pret a scazut cu 1,9%. Apartamentele noi, insa, au inregistrat o scadere de 0,4%”, mai spun cei de la imobiliare.ro.

Actionarul majoritar al imobiliare.ro (60% din actiuni) este fondul de investitii Broadhurst Investment LTD, administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si retailerul online okazii.ro, potrivit datelor de la Registrul Comertului.