Retailerul francez de articole sportive Decathlon, care a deschis astazi al cincilea magazin din Romania in mall-ul Grand Arena din Berceni, se afla in negocieri avansate pentru achizitia a trei terenuri in tara, unde urmeaza sa deschida trei magazine cu o suprafata totala de 10.000 mp.
Magazinul deschis in Grand Arena (foto) are o suprafata inchiriabila de 5.200 mp si este cel mai mare magazin deschis de retailer in Romania, stocul de marfa fiind evaluat la peste un milion de euro. Pentru anul viitor, Decathlon a anuntat ca va deschide magazine in orasele Craiova, Constanta si Timisoara, in spatii propriii.

“Pentru urmatoarele trei magazine din tara negociem achizitia terenurilor, acest proces fiind aproape incheiat. Preturile sunt mult mai mici in prezent, iar daca anul trecut pentru un teren de doua hectare proprietarii cereau 3,4-4 milioane de euro, astazi nici nu mai poate fi vorba de asa ceva”, a declarat Florin Trusca, responsabil expansiune Decathlon Romania.

Decathlon si-a propus ca in zece ani de la intrarea pe piata locala sa ajunga la un numar de 20 de magazine. Pentru magazinul din Grand Arena, in primul an de functionare retailerul si-a propus o cifra de afaceri similara cu cea atinsa de magazinul din Militari Shopping Center anul trecut, respectiv circa 9 milioane de euro.

In ceea ce priveste chiria platita in Grand Arena, aceasta se situeaza in jurul pragului de 10 euro/mp, insa cea mai mare parte din investitia in magazin a fost suportata de proprietarii mall-ului, potrivit oficialului Decathlon.

In magazinul din Berceni lucreaza circa 55 de angajati, aproape dublu fata de numarul angajatilor din celelalte magazine Decathlon. Acesta este al doilea magazin al retailerului din Bucuresti si al cincilea din tara, dupa ce in 2010 francezii au mai inaugurat magazine in Cluj-Napoca, Brasov si Iasi.

Tot in Bucuresti, Decathlon va inaugura a treia unitate in centrul comercial Pallady Shopping Center, amplasat in apropiere de statia de metrou statia Nicolae Teclu (fosta statie Policolor) si dezvoltat de Avrig 35 in parteneriat cu Cascade Group.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri