Evaluarea apartine GTC si a fost inclusa intr-o prezentare a companiei pentru investitori, relateaza Mediafax.

Complexul, cu o suprafata inchiriabila de 46.000 de metri patrati, a fost finalizat la sfarsitul anului trecut si are, potrivit GTC, un grad de ocupare de 90%. Valoarea medie a chiriei este de 21,4 euro/mp/luna, ceea ce inseamna venituri anuale din inchirierea celor doua cladiri de circa 12 milioane de euro.

La sfarsitul primului semestru randamentul proprietatii era estimat la 7,1%.

GTC a obtinut in acest an un credit de 80 milioane euro de la un consortiu de banci format din Alpha Bank Group, Bank of Cyprus si Eurobank EFG Group pentru refinantarea complexului de birouri.

Citeste si:

City Gate este dezvoltat in parteneriat de GTC (59%) si Blue House Capital (41%) si include spatii de retail la parter, doua turnuri de 18 etaje, trei niveluri de parcare subterana cu peste 1.000 de locuri de parcare.

Printre cei mai importanti chiriasi se numara Microsoft, Millennium Bank, Romtelecom, Hoffmann-La Roche, Rompetrol si Autoitalia.

GTC este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori din Europa Centrala si de Est, fiind infiintat in 1994 in Varsovia. Compania este prezenta Polonia, Ungaria, Cehia, Serbia, Croatia, Slovacia, Bulgaria, Rusia si Ucraina, unde dezvolta si administreaza proiecte de birouri, retail si rezidentiale.

In Romania, GTC este cunoscut pentru dezvoltarea si vanzarea cladirilor de birouri America House si Europe House, din zona Piata Victoriei. GTC a mai dezvoltat in Romania complexul rezidential Rose Garden din Colentina, dar si patru centru comerciale sub brandul Galleria.