Turnurile de la Piata Presei, evaluate cu 50 mil. euro peste investitie

Valoarea de piata a complexului de birouri City Gate din Bucuresti, dezvoltat de Globe Trade Centre (GTC), este de 171 milioane de euro, in conditiile in care compania a investit 121,6 milioane de euro pentru constructie si terenul aferent celor doua imobile din Piata Presei din Bucuresti.

Evaluarea apartine GTC si a fost inclusa intr-o prezentare a companiei pentru investitori, relateaza Mediafax.

Complexul, cu o suprafata inchiriabila de 46.000 de metri patrati, a fost finalizat la sfarsitul anului trecut si are, potrivit GTC, un grad de ocupare de 90%. Valoarea medie a chiriei este de 21,4 euro/mp/luna, ceea ce inseamna venituri anuale din inchirierea celor doua cladiri de circa 12 milioane de euro.

La sfarsitul primului semestru randamentul proprietatii era estimat la 7,1%.

GTC a obtinut in acest an un credit de 80 milioane euro de la un consortiu de banci format din Alpha Bank Group, Bank of Cyprus si Eurobank EFG Group pentru refinantarea complexului de birouri.

City Gate este dezvoltat in parteneriat de GTC (59%) si Blue House Capital (41%) si include spatii de retail la parter, doua turnuri de 18 etaje, trei niveluri de parcare subterana cu peste 1.000 de locuri de parcare.

Printre cei mai importanti chiriasi se numara Microsoft, Millennium Bank, Romtelecom, Hoffmann-La Roche, Rompetrol si Autoitalia.

GTC este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori din Europa Centrala si de Est, fiind infiintat in 1994 in Varsovia. Compania este prezenta Polonia, Ungaria, Cehia, Serbia, Croatia, Slovacia, Bulgaria, Rusia si Ucraina, unde dezvolta si administreaza proiecte de birouri, retail si rezidentiale.

In Romania, GTC este cunoscut pentru dezvoltarea si vanzarea cladirilor de birouri America House si Europe House, din zona Piata Victoriei. GTC a mai dezvoltat in Romania complexul rezidential Rose Garden din Colentina, dar si patru centru comerciale sub brandul Galleria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri