Ministerul Transporturilor vrea sa dezvolte Aeroportul Henri Coanda din Otopeni si sa dubleze suprafata de teren ocupata de aceasta unitate, operatiune care necesita exproprierea a 600 de hectare de teren in zona de est a aerogarii, informeaza Mediafax.

"Urmeaza sa facem exproprieri pentru extinderea Aeroportului Otopeni in zona de est, unde vom dubla suprafata actuala de 650 hectare", a declarat directorul general al companiei Aeroporturi Bucuresti, Tudor Jidav.

Potrivit business planului, valoarea totala a investitiilor este de 1,3 miliarde de euro, cu o finalizare in anul 2030.

"Aeroportul Henri Coanda are potentialul Aeroportului Heathrow din Londra, ideea este sa existe potential de trafic in Romania", a mai spus Jidav.

Astfel, urmeaza sa fie finalizat in martie 2011 un nou terminal, iar in decembrie 2011 reconfigurarea terminalelor Sosiri Internationale si Curse Interne, iar in iulie 2012 extinderea terminalului Plecari Internationale.

Capacitatea aeroportului va fi de sase milioane de pasageri pe an, va avea 104 ghisee check-in si 32 de porti de imbarcare (27 Schengen si 5 Non-Schengen).

Programul de dezvoltare a aeroportului are ca obiective dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, metrou si cale ferata, pentru a asigura accesul in zona de est a aerogarii, dezvoltarea infrastructurii aeroportuare pentru preluarea traficului de pasageri, pentru preluarea traficului de marfa si posta prin realizarea unei platforme multimodale cargo si realizarea unui parc tehnologic high tech pentru dezvoltarea activitatilor conexe transportului aerian.

Pe aeroportul Otopeni vor fi mutate si zborurile low-cost, operate in prezent pe Baneasa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si