Compania suedeza Skanska ar putea dezvolta proiecte imobiliare, exclusiv rezidentiale, in Romania si alte state, parte a unei strategii de crestere a profitabilitatii in perioada 2011-2015, a declarat directorul financiar al Skanska, Hans Biorck, citat de Bloomberg.

Skanska va aloca o parte mai importanta din profit pentru expansiune, a spus Biorck, conform Mediafax.

Planurile de crestere ar putea include dezvoltarea de proiecte imobiliare in Romania si Sovacia, dar si in mai multe orase din SUA.

Totodata, compania vizeaza si contracte de constructie in Polonia sau SUA, a adaugat el.

"Vrem sa avem o crestere considerabila, asa ca va trebui sa pastram o parte din profituri pentru a crea capacitate de crestere", a spus directorul Skanska.

Profitul Skanska, una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliara si de constructii din tarile nordice, a scazut in trimestrul al treilea cu aproape 10%, la 1,2 miliarde de coroane (131 milioane de euro), a anuntat compania in noiembrie.

In perioada 2007-2010, Skanska a desfiintat peste 10.000 de locuri de munca, 17% din totalul posturilor, din cauza recesiuni mondiale.

Compania desfasoara, in prezent, activitati in Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie, SUA si mai multe tari din America Latina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
7 lucruri din care Romania are de invatat de la Japonia