Pe data de 8 decembrie, Clubul Profesionistilor in Imobiliare (CPI), o initiativa a portalului imobiliare.ro in parteneriat cu Kingstone Group, a aniversat un an. Organizatorii au tras linie si au facut planuri pentru noul an, accentul fiind pus in continuare pe oameni si mai putin pe branduri.
O data pe luna, jucatorii din real estate se intalnesc in cadrul Clubului Profesionistilor in Imobiliare (CPI) pentru a-si povesti problemele sau realizarile si pentru a face schimb de idei. In ultimul an, printre vorbitorii s-au numarat: David Flusberg, co-fondator al dezvoltatorului Adama Holding, Dan Ioan Popp, presedintele companiei Impact Developer & Contractor, Dragos Dragoteanu, seful Euroest si Andrew Prelea, CEO al South Pacific Constructii.

“Am evitat sa aducem speakeri profesionisti si am preferat sa aducem din randul participantilor pentru a invata unii de la altii. Am invitat persoane si nu branduri. Cred ca, in cele din urma, a fi profesionist este descris de ceea ce faci cand nu te vede nimeni”, a explicat Adrian Erimescu, director general al portalului imobiliare.ro.

La editia aniversara a CPI au participat 53 de persoane din randul agentilor imobiliari, al dezvoltatorilor si al brokerilor de credite, numar aproape dublu comparativ cu prima editie a evenimentului. Andrew Prelea, de la South Pacific Constructii, a fost unul dintre vorbitorii acestei editii, tema sa de discutie fiind relatia dintre agentul imobiliar si client.

“Intrebarea pe care mi-o pun mereu ca dezvoltator este «pentru cine lucreaza agentul imobiliar?». El lucreaza pentru comision, nu pentru mine si nici pentru altcineva. Agentul imobiliar trebuie sa gaseasca cea mai buna afacere pentru client si pentru el, insa nu poate face asta daca nu isi cunoaste clientul, daca nu-i intelege nevoile si dorintele”, a declarat seful South Pacific.

Prelea este de parere ca multi dintre agentii imobiliari prezenti pe piata locala nu cred suficient in ceea ce vand si daca nu cred in proprietatea pe care o promoveaza, atunci clientul va fi imposibil de convins. In cele din urma, Andrew Prelea considera ca a fi agent imobiliar nu este doar o slujba, ci este o cariera pentru intreaga viata.

Cei mai multi participati au fost la cea de-a cincea editie a CPI, organizata pe data de 31 martie, care a reunit aproximativ 80 de persoane. “Punctul maxim de interes l-a reprezentat Cristian Popescu-Ialomita, vicepresedinte ARAI din anul 2000 si vicepresedinte CEI in perioada 2005-2009, care a vorbit despre eventuala introducere a unui standard al agentului imobiliar in Romania”, povestesc organizatorii CPI.

Pentru anul viitor, oficialii imobiliare.ro si-au propus sa extinda Clubul Profesionistilor in Imobiliare si in alte orase, precum Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si Constanta.

“Exista deja doua initiative locale care au pornit de la brokeri si pe care le-am sprijinit, respectiv Clubul Profesionistilor in Imobiliare din Craiova si Bacau. Faptul ca dupa un an, brokerii imobiliari gasesc in continuare in CPI o sursa motivationala si numarul participantilor a crescut este datator de sperante pentru acest sector”, au incheiat cei de la imobiliare.ro.

Actionarul majoritar al imobiliare.ro (60% din actiuni) este fondul de investitii Broadhurst Investment LTD, administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si retailerul online okazii.ro, potrivit datelor de la Registrul Comertului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri