Anul 2006 va aduce o reorientare a investitiilor in cladiri de birouri. Pina acum, cea mai cautata era zona de nord a Bucurestiului. Se apreciaza insa ca in prezent zona de est a devenit atractiva pentru dezvoltatorii de astfel de proiecte.

Dupa ce cresterea rapida a preturilor terenurilor a facut ca zonele de est si de sud ale Bucurestiului sa fie cautate de catre companiile care construiesc ansambluri rezidentiale, mai nou se asteapta ca si investitiile in ridicarea de cladiri de birouri sa fie directionate catre alte zone. Interesul investitorilor pentru cladiri de birouri situate in zona de est a municipiului Bucuresti este din ce in ce mai ridicat, iar aceasta evolutie tinde sa echilibreze dinamica dezvoltarii Capitalei, apreciaza reprezentantii companiei imobiliare Esop intr-o analiza recenta, citata de Mediafax.

Pretul dicteaza

Principalul argument este pretul. Fie ca se alege varianta achizitionarii unui teren si a realizarii unei constructii, fie cea a renovarii unei structuri existente, preturile sint accesibile si recomanda zona drept o oportunitate pentru investitori, spun realizatorii studiului.

In ultimii ani, zona de nord a Capitalei a fost preferata investitorilor pe segmentul cladirilor de birouri, in principal datorita distantei mici fata de aeroport si a existentei unor spatii largi, care permit derularea unor proiecte flexibile. In partea de centru-nord a orasului au fost dezvoltate, in ultimii zece ani, imobile de birouri precum World Trade Center, Neocity Tower, Baneasa Business Center, Europe House, BRD Tower sau Grivco Tower, iar in 2005 Bucharest Business Park, Dorobantilor 239 si Floreasca Tower. Zona centrala a Capitalei completeaza piata cladirilor de birouri cu locatii precum Bucharest Financial Plaza, Unimed Building sau Palazzo Italia. Celelalte zone ale Bucurestiului sint slab reprezentate, iar printre exceptii se regasesc Opera Center si Global Business Center, spre vestul orasului.