Immofinanz a avut in perioada aprilie-octombrie 2010, in Romania, venituri din chirii de 22,8 milioane euro, in scadere cu 13% fata de perioada similara a anului trecut, proiectele comerciale de pe piata locala inregistrand cele mai slabe performante din intreg portofoliul dezvoltatorului austriac, relateaza Mediafax.
In perioada aprilie-octombrie 2009, corespunzatoare primului semestru fiscal, Immofinanz (fostul Immoeast), unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe piata locala, a inregistrat venituri din chirii de 26,2 milioane de euro.

Cea mai mare parte a veniturilor au fost obtinute, in perioada de referinta, din inchirierea spatiilor de birouri, respectiv 14,7 milioane de euro, ceea ce reprezinta o scadere cu 12,5%, fata de 16,8 milioane de euro, potrivit unui raport al companiei. In functie de chiriile obtinute, birourile din Bucuresti au inregistrat cel mai mare randament, respectiv de 9,2%, dintre toate proprietatile detinute de Immofinanz pe acest segment in Europa.

Birourile din Ungaria au avut un randament din chirii de 6%, cele din Cehia de 6,8%, iar Polonia 7,9%.

Immofinanz detine in Romania noua cladiri de birouri, cu o valoare de 334 milioane de euro si un grad de ocupare de 90,8%, printre cele mai importante fiind S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center si Victoria Park.

Pe de alta parte, din inchirierea centrelor comerciale investitorul a obtinut in primul semestru fiscal 6 milioane euro, cu aproape 30% sub incasarile de 8,4 milioane de euro raportate in perioada similara a anului trecut. In aceste conditii randamentul in functie de chirii al centrelor comerciale din Romania a fost de 5,3%, cel mai redus din portofoliul comercial al Immofinanz. Pe acest segment, Immofinanz controla la sfarsitul pe piata locala trei centre comerciale, cu o valoare de piata de 219,4 milioane de euro si cu un grad de ocupare de 91,4%.

Cele mai performante piete de retail sunt Germania - 9,3%, Austria -8,6% si Cehia - 7,4%.

Veniturile din inchirierea celor trei proiecte logistice din Romania au crescut de la un milion de euro la 1,7 milioane de euro, respectiv un randament de 9,6%.

Immofinanz detine in Romania 49 de proprietati finalizate si in diverse alte stadii ale constructiei evaluate la sfarsitul lunii octombrie 884 milioane de euro.

Compania a mai finalizat in Romania centrul comercial Gold Plaza din Baia Mare, in parteneriat cu Futureal din Ungaria.

Totodata, compania mai are proiecte de retail in Galati si Craiova, dar care vor fi dezvoltate doar daca va gasi chiriasi pentru preinchirieri.
Immofinanz, dezvoltator imobiliar focalizat pe Austria si Europa Centrala si de Est, a fuzionat anul trecut cu grupul austriac Immofinanz, din care facea parte. Intreg grupul Immofinanz a inregistrat o crestere usoara a veniturilor in primul semestru fiscal, pana la 364,3 milioane de euro, fata de 352,5 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri