Cea mai scumpa proprietate rezidentiala scoasa la vanzare in Bucuresti costa 9,9 milioane de euro si este amplasata in zona Parcul Carol. Denumit Palatul Suter (foto), imobilul a fost construit in anul 1906 de catre arhitectul Suter, un apropiat al Regelui Carol I, apoi a fost revendicat in 1991, retrocedat in 2001 si vandut in anul 2002, potrivit anuntului publicat de imobiliare.ro.

Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe locuinte scoase la vanzare in Capitala se afla o vila din zona Dorobanti, cu 37 de camere, construita in anul 1938, pentru care proprietarul cere sapte milioane de euro, conform sursei citate.

Pe bulevardul Dacia, in zona Gradina Icoanei, pentru o vila istorica cu 20 de camere si o suprafata de circa 2.300 mp este asteptat un pret de circa 6,7 milioane de euro.

O alta vila istorica, amplasata tot in apropiere de Piata Romana, este scoasa la vanzare pentru 6,5 milioane de euro. Proprietatea are 12 camere si o suprafata utila cde 1.200 mp, la care se adauga un 750 mp.

Citeste si:

In top zece cele mai scumpe proprietati rezidentiale oferite spre vanzare pe portalul imobiliare.ro se mai afla trei vile, toate la pretul de 5,5 milioane de euro, amplasate in zonele Arcul de Triumf, Dorobanti si Piata Victoriei.

In cartierul Primaverii, un imobil construit in anul 2004, cu o suprafata construita de 750m, este scos la bazare pentru 5 milioane de euro. Aproape de acest prag, mai sunt alte doua vile, scoase la vanzare pentru 4,9 milioane de euro si 4,8 milioane de euro, amplasate in zonele Dorobanti si Arcul de Triumf.

Toate cele zece vile valoreaza 54,8 milioane de euro, depasind investitia de 50 milioane de euro anuntata pentru dezvoltarea centrului comercial PRIMA Shopping Center, care va fi inaugurat in anul 2012 la Oradea.

Actionarul majoritar al imobiliare.ro (60% din actiuni) este fondul de investitii Broadhurst Investment LTD, administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si retailerul online okazii.ro, potrivit datelor de la Registrul Comertului.