Daca incerci sa te uiti de la parter la etajul 16 ori 17 al cladirii Nusco, acolo unde se afla sediul grupului cu operatiuni in domeniul farmaceutic, agricultura si mase plastice Bayer Romania, nu poti vedea prea multe, insa pe masura ce urci etajele ies in evidenta cateva masute si scaunele de diferite culori care seamana foarte mult cu niste cupe de inghetata.

“Un spatiu care sa ofere conditii optime de lucru si sa le permita angajatilor sa isi exprime creativitatea, comunicand liber”, descrie felul in care arata sediul companiei, Andreas Damaske (foto), directorul general al Bayer Romania.

Grupul si-a mutat sediul la inceputul lunii noiembrie din bulverdul Dimitrie Pompeiu (zona Pipera) in Nusco Tower, cladire aflata in apropiere de statia de metrou Aurel Vlaicu.

Cei 110 angajati ai companiei lucreaza pe o suprafata de 2.500 de metri patrati, iar ceea ce predomina sunt spatiile inchise, in general in birouri lucrand doua, trei persoane pentru a crea senzatia de intimitate.

Exista insa si cateva spatii deschise, unul dintre ele fiind cel din jurul atriumului (curtea interioara) unde se afla mai multe mese si scaune sau culoarele companiei, unde pentru tavan a fost ales un design care imita valurile (numit intern “Valul Bayer”).

“Ideea de baza a acestui concept este ca oamenii «curg» prin birou astfel incat ei percep ziua de lucru ca un flux constant, evitand astfel monotonia. Din punctul meu de vedere, un birou ar trebui sa fie o combinatie perfecta intre zona de confort si spatiul de lucru. Provocarea adevarata este sa gasesti masurile potrivite astfel incat biroul sa nu fie nici prea «Google-ish» nici prea «City-ish»“, a mai explicat Damaske.

Citeste si:

De altfel, biroul directorului general ocupa 17 metri patrati si se afla la etajul 17, acolo unde isi desfasoara activitatea si divizia de medicamente a companiei. Divizia Bayer Schering Pharma este cel mai important business al grupului, anul trecut generand peste 50% din afacerile de peste 96 de milioane de euro inregistrate de germani pe piata locala, restul vanzarilor fiind determinate de divizia de agricultura (Bayer CropScience) si cea de polimeri si mase plastice (Bayer MaterialScience).

Pentru ca i-a placut stilul ales de arhitectul care se ocupat de designul companiei, Damaske a ales sa nu isi personalize noul birou.

Pe de alta parte, la etajele 16 si 17 se afla o bucatarie, doua sali de conferinta, iar la primul etaj al cladirii se afla receptia si o sala de conferinta in care uneori se mai organizeaza si sedinte.

Angajatii companiei isi pot parca masinile in cele 30 de locuri din parcarea subterana si 46 in cea supraterana, situata langa cladire.

Proiectul Nusco Tower este dezvoltat de grupul Nusco, detinut de familia italiana cu acelasi nume, si are o suprafata inchiriabila de 17.000 mp, chiria medie fiind estimata la 17 euro/mp. Unul din cei mai importanti chiriasi este Oracle, care ocupa o suprafata de 7.000 mp. Nusco Tower s-a clasat pe locul 10 in topul celor mai bune proiecte de birouri realizat de wall-street.ro.

BIROU DE COMPANIE
este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.