"WDP a finalizat primul contract de inchiriere cu divizia italiana a companiei germane Röchling-Automotiv pentru constructia a 5.000 de metri patrati in Oarja (Pitesti). WDP va initia constructia primului sau proiect din Romania la inceputul anului 2011. Compania a finalizat, de asemenea, o intelegere cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru un credit de 75 de milioane de euro in vederea finantarii dezvoltarii companiei in Romania in anii urmatori. Vom utiliza finantarea pentru dezvoltarea de centre logistice si industriale pe terenurile detinute in Romania", se arata intr-un comunicat al WDP, conform Mediafax.

WDP a intrat pe piata din Romania in anul 2007, prin lansarea subsidiarei WDP Development, in parteneriat cu Jeroen Biermans.

In ultimii trei ani, compania a cumparat in Romania zece loturi de teren, totalizand aproape 850.000 metri patrati, situate in apropierea autostrazilor spre Constanta si Pitesti, precum si langa drumul national spre Ploiesti.

Röchling-Automotive va inchiria spatiile din apropiere de Pitesti pentru zece ani incepand cu sfarsitul anului 2011, iar contractul include o crestere cu 50% a suprafetei inchiriate, pana la 7.500 metri patrati. Röchling, activa in industria auto, isi va instala noua facilitate in Romania, fiind furnizor pentru uzina Ford de la Craiova.

Citeste si:

Reprezentantii Rochling au declarat in luna aprilie ca vor deschide in Romania o unitate de productie pe o suprafata de 5.000 de metri patrati, care va furniza piese uzinei Ford si, probabil, Dacia, in urma unei investitii de peste cinci milioane de euro.

"Suntem foarte bucurosi sa incepem dezvoltarea portofoliului nostru din Romania. Am optat pentru Romania in 2007 datorita potentialului de crestere, dar din cauza circustantelor economice din ultimii ani am abordat piata cu multa precautie si am ales ca mai intai sa semnam contracte de inchiriere inainte sa incepem constructia. Cu acest prim proiect pentru Röchling si cu finantarea de la BEI vom putea acum sa incepem dezvoltarea in Romania", a declarat, in comunicat, Joost Uwents, directorul general al WDP.

WDP este cel mai mare operator de pe piata belgiana a proprietatilor semi-industriale, concentrandu-se asupra constructiei de spatii logistice, avand in portofoliu proprietati care totalizeaza circa 900.000 de metri patrati in 70 de locatii din Belgia, Olanda, Franta si Cehia.

Compania este listata pe bursa Euronext Bruxelles din 1999 si are o capitalizare de aproape 400 milioane de euro. Din anul 2004, WDP a fost listata de asemenea, la Euronext Paris.