Anul 2009 a adus o scadere de 15,9% pentru preturile locuintelor din tara, iar asteptarile pentru prima parte a acestui an indica in continuare un trend descendent. wall-street.ro a cerut parerea cititorilor sai cu privire la evolutia preturilor pentru apartamente in 2011.

Preturile inca sunt realiste, spun cititorii care au raspuns la intrebarea adresata de wall-street.ro. “Parerea mea e ca oricat incearca proprietarii de apartamente vechi, agentii sau dezvoltatorii imobiliari sa tina preturile pe loc, acestea vor cobori in continuare, fiindca nu mai au o sustinere reala. Majoritatea romanilor cu valoare au plecat din tara, altii s-au hotarat sa plece si vor pleca, efectul migratiei clasei medii se va vedea si in imobiliare cu siguranta. Cine sa mai cumpere la suprapret?” se intreaba Robert Adrian Bulugea.

Un alt cititor priveste evolutia preturilor intr-un ton mai optimist. “Cred ca in anul 2011 vor mai scadea preturile cu aproximativ 10% doar pentru apartamentele vechi, in special in zone mai putin atractive, cu suprafata mai redusa. Cele din zonele centrale si apartamentele noi nu vor scadea, chiar si in eventualitatea aparitiei anumitor insolvente, pentru ca investitia intr-un asemenea imobil in acest moment va aduce randamente ridicate pe termen mediu”, afirma Marius Enea.

Tot un cititor al wall-street.ro considera ca intrebarea daca mai scad sau nu preturile apartamentelor in 2011 este formulata eronat. “Corect ar fi sa se intrebe : care ar fi criteriile de reasezare - in scadere, in 2011, si urmatorii ani, a preturilor la imobiliare ? Unu: destinatia imobilului : locuinta sau agrement. Doi: capitala sau provincie. Trei: oras de resedinta sau oras-comuna. Patru: centru sau periferie. Cinci: interbelic, pana in 1977, dupa 1977, dupa 2000”, precizeaza Monica Ionescu.

Va propunem sa ne raspundeti in continuare la Intrebarea Zilei de pe Wall-Street.ro: Credeti ca preturile locuintelor vor continua sa scada si in acest an?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Munca de acasa: Tot ce trebuie sa stii ca sa muncesti legal