Iulius Group, controlat de omul de afaceri Iulian Dascalu, ataca decizia Curtii de Apel Oradea privind anularea unor hotarari prin care Consiliul Local Iasi s-a asociat cu omul de afaceri pentru dezvoltarea proiectului imobiliar Palas din centrul Iasiului, investitie de 260 milioane de euro, scrie Mediafax.

"Miile de locuri de munca de pana acum si dupa inaugurare, scopul de utilitate publica, dar si veniturile consistente pe care le va aduce bugetului local, sume necesare pentru a continua investitiile in Iasi, ne indreptatesc sa apelam la toate caile de atac deja promovate impotriva deciziei pronuntate de Curtea de Apel Oradea pentru o solutie legala si corecta. Faptul ca decizia instantei contine opinii diferite ale judecatorilor care au alcatuit completul de judecata ne intareste convingerea ca este absolut necesara parcurgerea tuturor demersurilor legale", se arata intr-un comunicat al Iulius Group.

Curtea de Apel Oradea a dispus in luna noiembrie a anului trecut anularea unor hotarari prin care Consiliul Local Iasi s-a asociat cu Dascalu.

Omul de afaceri s-a asociat cu municipalitatea din Iasi in 2004 pentru realizarea pe un teren de 12 hectare din spatele Palatului Culturii a unui proiect format din centru comercial, hoteluri, cladiri de birouri si apartamente. Primele doua cladiri de birouri au fost finalizate in 2010, iar cea mai mare parte a complexului ar trebui finalizata pana in septembrie 2011, cand in centrul comercial ar urma sa fie deschise un hipermarket Auchan si o galerie cu magazine ale unor retaileri de imbracaminte, printre care si H&M.

Parteneriatul a fost insa contestat in justitie de catre firmele Turism Moldova si Alimentara, controlate de omul de afaceri iesean Danut Prisecariu.

"Admite in parte actiunile conexate. Dispune anularea HCL 576/28.12.2004; 3/17.01.2005 si nr. 4/17.01.2005 emise de Consiliul Local Iasi", se arata in decizia Curtii de Apel Oradea, pronuntata in noiembrie.

In primele doua articole ale Hotararii Consiliului Local Iasi numarul 576 din 2004, anulata de catre Curtea de Apel Oradea, este precizat ca "se aproba trecerea din domeniul public local in domeniul privat al Municipiului Iasi a terenului in suprafata de 119.392 metri patrati situat in Iasi, perimetrat de strazile Palat, strada Sf.Constantin si strada Sf. Lazar, conform planului anexat. Se aproba asocierea intre Consiliul Local Municipal Iasi si S.C.Iulius Group S.R.L., avand ca obiect edificarea «Ansamblului Madison»", potrivit site-ului Primariei din Iasi.

Hotararile 3 si 4 din 2005 ale Consiliului Local Iasi au in vedere trecerea in domeniul privat al Municipiului Iasi a unor spatii folosite drept cabinete medicale, dar si "valoarea aportului la asociere" cu Iulius Group.

"Compania Iulius Group este convinsa insa ca reprezentantii municipalitatii iesene vor alege cele mai bune solutii pentru ca ansamblul urbanistic Palas sa fie inaugurat in toamna acestui an. Palas reprezinta cea mai importanta investitie facuta nu doar in Iasi, ci in nord-estul Romaniei, in ultimele doua decenii, si a fost conceput pentru a readuce orasul pe harta economica si turistica a tarii. Acest complex multifunctional unic aduce premiere intre care: cea mai mare parcare subterana din tara, cu 2.500 locuri (care va rezolva o mai veche problema a comunitatii locale), prima strada comerciala din Romania si un Muzeu al Curtii Domnesti menit sa puna in valoare vestigiile scoase la lumina de Palas", se mentioneaza in comunicat.

Palas este un ansamblu multifunctional, care va atrage o investitie de 260 milioane euro, constructia fiind inceputa in 2007. Suprafata construita a intregului complex va fi de 320.000 metri patrati si va cuprinde o zona comerciala, de birouri, hoteliera, de locuinte, precum si spatii de agrement si de distractie.

Iulius Group mai detine patru centre comerciale in Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Suceava.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Brandul de cosmetice NYX a deschis primul magazin din Moldova