Sky Tower, parte a Floreasca City, proiect al carui beneficiar este compania de dezvoltare imobiliara Raiffeisen evolution, controlata de grupul austriac Raiffeisen, ocupa locul 52 intr-un top al celor mai inalte cladiri din lume aflate in constructie, arata o analiza realizata de Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH), organizatie non-guvernamentala fondata in 1969 in Statele Unite.

Prima pozitie in topul celor mai inalte cladiri din constructie la nivel mondial este detinuta de Federation Tower Spire, din Moscova, care la finalizare, estimata pentru 2016, va avea o inaltime de 506 metri. Turnul face parte din Centrul International de Business din Moscova, un proiect al carui cost total de constructie este estimat la peste 12 miliarde de dolari.

In clasamentul celor mai inalte zece cladiri aflate in constructie la nivel mondial se mai afla doua inca doua proiecte din Moscova, trei din Londra, doua din Baku (Azerbaijan) si cate unul din Viena si Milano.

Lansarea oficiala a Floreasca City a fost anuntata in aprilie 2008. La finalizare, proiectul va avea un mall si doua cladiri de birouri – Sky Tower si Office Wing.

Datele initiale prevedeau ca turnul Sky Tower sa aiba o inaltime de 131 de metri, desfasurata pe 37 de etaje. Pagina de Internet a cladirii anunta o inaltime de 137 de metri, fiecare dintre cele 37 de etaje urmand a avea o suprafata de 1.150 de metri patrati.

Sky Tower va beneficia de o parcare subterana cu o capacitate de 518 de locuri. Cladirea de birouri urmeaza sa fie gata in primul trimestru din 2012, in ciuda faptului ca datele din 2008 aratau ca turnul trebuia finalizat in 2010.

Dupa inaugurare, Sky Tower va deveni cea mai inalta constructie din Bucuresti, postura in care se afla acum Tower Center International (zona Piata Victoriei), cu 120 de metri.

Activitatea de proiectare la Floreasca City a inceput in anul 2005, iar constructia propriu-zisa a fost demarata in trimestrul al doilea din 2008.

“Pana in prezent s-a construit aproape in totalitate subsolul. Este prematur sa spun daca proiectul va fi gata in 2012”, spune Monica Barcutean, managing director la Raiffeisen evolution.

Potrivit informatiilor din 2008, Office Wing va avea o suprafata totala construita de 21.000 mp, desfasurata pe sapte niveluri si 17.000 mp suprafata inchiriabila.

De asemenea, centrul comercial Promenada se va defasura pe o suprafata totala construita de 57.000 mp, cu o suprafata inchiriabila de 33.000 mp, ce va gazdui 135 de magazine, fiind disponibile si 1.100 de locuri de parcare.

Sursa foto: Sky Tower


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
De unde si-au luat numele cartierele bucurestene?