Cefin a rascumparat un parc industrial de la Europolis

Cefin Real Estate Asset Management (CREAM), parte a grupului italian Cefin, a rascumparat de la Europolis proiectul Cefin Logistic Park Arad, cele doua companii renuntand astfel la contractul de tip "forward-purchase" semnat in 2007, care obliga fondul la investitii de peste 34 milioane euro.

"Decizia de a rascumpara investitia de la Europolis este rezultatul dorintei noastre de a dezvolta mai departe platforma logistica de la Arad", a declarat Stefano Albarosa, directorul executiv si actionar al Cefin Group, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca nu poate preciza valoarea tranzactiei.

Cefin Logistics Park Arad este situat in partea de sud a orasului, pe un teren de 94.000 de metri patrati. Suprafata construita a proiectului cuprinde un depozit de 44.000 de metri patrati, spatii de birouri totalizand 2.600 metri patrati si 4.000 metri patrati spatii multifunctionale.

"Prima faza a proiectului, de 40.000 de metri patrati de spatii de depozitare, este finalizata si cautam chiriasi", a adaugat Albarosa.
In urma tranzactiei, firma Afin, din grupul Cefin, va detine 95,6% din proiectul de la Arad, restul partilor sociale fiind detinute direct de grupul italian.

De asemenea, Europolis a cesionat firmei Afin creantele detinute de fondul de investitii la Cefin Logistic Park Arad, in baza unui imprumut de 1,26 milioane de euro.

Europolis detine parcul industrial dezvoltat de Cefin in apropierea autostrazii Bucuresti-Pitesti, achizitionat in 2004, tot printr-un contract de tip "forward-purchase" in urma unei tranzactii de circa 75 milioane de euro, ulterior investitia fiind dublata, pana la 150 milioane de euro. Europolis este un fond austriac de investitii cu activitati in Europa Centrala, iar in Romania mai detine cladirea de birouri Europe House din Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri