"Saptamana aceasta, instanta a aprobat cererea de reorganizare judiciara depusa de dezvoltator, urmatorul pas important al procesului fiind aprobarea planului de reorganizare", au anuntat reprezentantii companiei, controlata indirect de omul de afaceri Dumitru Bucsaru.

Green City Construct a decis sa solicite intrarea in reorganizare judiciara a ansamblului rezidential Green City pentru a mentine preturile locuintelor la niveluri care sa permita clientilor accesarea de credite bancare in conditiile economice actuale, precizand ca proiectul va fi finalizat in 2011.

"Prin procedura reorganizarii judiciare incercam sa oferim clientilor care au accesat sistemul de rate la dezvoltator o perioada mai lunga de timp", a explicat, in comunicat, Alexandru Petrescu, directorul de vanzari al Green City.

Pentru a dezvolta acest proiect, Bucsaru a obtinut in martie 2009 un imprumut de peste 110 milioane de lei (aproximativ 26 de milioane de euro) de la CEC Bank, potrivit datelor de la Arhiva de Garantii Reale Mobiliare, credit garantat cu sumele din conturi, incasarile din vanzarea vilelor si alte active si creante ale Green City.

Citeste si:

In prezent, in complex sunt finalizate 356 de case, construite in prima etapa a investitiei, la care finantarea a fost asigurata prin credit bancar si alte 170 de locuinte, finantate din surse proprii. Mai mult de jumatate din locuintele construite au fost vandute, cartierul incepand sa fie locuit din toamna anului 2009.

In ultimul trimestru al anului trecut, compania a inceput lucrarile de constructie la o noua faza, de 180 de vile, termenul de livrare planificat pentru aceste locuinte fiind trimestrul patru al acestui an. Investitia in aceasta etapa este asigurata de asemenea din surse proprii.

Reprezentantii Green City mentioneaza ca procedura reorganizarii judiciare nu afecteaza locuintele construite si modul de functionare a complexului rezidential.

Green City Construct este firma controlata de Dumitru Bucsaru si de fiica acestuia Iuliana Zenaida Bucsaru (25 de ani), prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City si Comaico, potrivit datelor de la Registrul Comertului.