Preturile apartamentelor noi si vechi din principalele orase ale tarii au crescut usor in primele doua saptamani ale acestui an, cea mai mare crestere fiind inregistrata pe segmentul garsonierelor in Timisoara, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.
Garsonierele vechi din Timisoara s-au scumpit cu 8% in primele doua saptamani ale anului fata de luna decembrie 2010, preturile urcand pana la 943 euro/mp util, in timp ce preturile locuintelor cu doua si trei camere au crescut cu 2% in perioada analizata de portalul imobiliare.ro.

“Asistam la un inceput de an dinamic pe sectorul rezidential si la primele cresteri de ptreuri pentru apartamente. Ne asteptam insa ca entuziasmul de inceput de an al vanzatorilor sa se mai dezumfle in urmatoarea perioada”, a declarat Adrian Erimescu, director general al portalui imobiliar.

Preturile apartamentelor vechi din Bucuresti s-au mentinut la aproape acelasi nivel cu cl inregistrat in decembrie 2010, crescand cu 1% pentru garsoniere si apartamentele cu patru camere. Pe segmentul apartamentelor noi din Bucuresti, cresterea intregistrata in primele doua saptamani a fost de 4% pentru garsoniere si locuintele cu doua camere.

Un eveniment important pe piata rezidentiala la inceputul acestui an a fost blocarea temporara a programului Prima Casa. Ulterior, premierul Emil Boc a anuntat ca programul guvernamental va continua si in acest an in limita unui plafon de garantii de 200 milioane euro, care va fi suplimentat la momentul epuizarii.

In plus, persoanele care vor lua credite Prima Casa vor pune conturile curente drept gaj in favoarea bancii, vor avea posibiltatea sa solicite modificarea valutei, reesalonarea sau rescadentarea imprumutului, iar conditia privind asocierea a sapte beneficiari pentru constructia de ansambluri va fi eliminata.

Raspunde aici la INTREBAREA PENTRU CITITORI: Ati pune gaj contul curent pentru Prima Casa?




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri