Reabilitarea termica a scazut factura de intretinere cu 50% in sectorul 1

Facturile de intretinere ale populatiei au scazut cu pana la 50% in blocurile reabilitate termic din cartierele Pajura, Bucurestii Noi, Calea Grivitei, Ion Mihalache, Aviatiei, Floreasca si Baneasa, sustin reprezentatii primariei sectorului 1.

“Peste 7.000 de familii de bucuresteni din sectorul 1 platesc facturi cu pana la 50% mai mici la intretinere. Este vorba despre locatarii celor 130 de blocuri din cartierele Pajura, Bucurestii Noi, Calea Grivitei, Ion Mihalache, Aviatiei, Floreasca si Baneasa, reabilitate termic pana in prezent de catre administratia locala a sectorului 1”, se arata in comunicatul primariei.

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, spune ca in acest an programul de reabilitare termica va continua, fiind planificate mai multe lucrari decat in anul 2010. Anul trecut, in sectorul 1, au fost reabilitate termic 31 de imobile, potrivit informatiilor publicate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Blocurile reabilitate termic din sectorul 1 au primit certificate energetice clasa A sau B, in functie de starea initiala a imobilului, stabilita in urma auditului energetic.

La nivel national, bugetul alocat programului de reabilitare termica in 2010 a fost de 301 de milioane de lei, fiind finalizate lucrarile la peste 29.000 de apartamente, iar pentru circa 25.000 de apartamente au fost incepute lucrari noi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri