Majorarea de capital a fost realizata prin intermediul Bancii Comerciale Romane (BCR), prin emiterea a 14.190.000 de actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 10 lei/titlu.

In urma majorarii, BCR detine 16.117.889 actiuni, reprezentand peste 99,9% din capitalul social al firmei, alaturi de BCR Partener IFN - o actiune.

“Aceasta majorare de capital face parte din nevoia de gestionare a activelor, incluzand aici si flota auto, nu doar proprietatile imobiliare. Pana de curand, serviciile de administrare se aflau sub managementul mai multor directii functionale, iar aceasta activitate a fost centralizata”, a explicat Ionut Stanimir, seful departamentului de comunicare externa si evenimente in cadrul BCR.

Parte a grupului austriac Erste, BCR gestioneaza active de peste 16 miliarde de euro si are 667 de unitati de retail. Grupul BCR include banca BCR, BCR Banca pentru Locuinte, BCR Administrare Fond de Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities, Anglo Romanian Bank Limited si BCR Chisinau.