Chiriile apartamentelor au scazut cu pana la 20% anul trecut si ar putea continua sa scada cu pana la 10% in acest an pentru apartamentele vechi, potrivit informatiilor furnizate de portalul anuntul.ro.

“In perioada 2006-2008, cand preturile bunurilor imobiliare la vanzare ajunsesera la cotele maxime, anunturile de inchiriere erau mult mai putine decat cele de vanzare, dar incepand din 2009 proprietarii, nemaifiind multumiti de preturile ce puteau sa le obtina prin vanzare, au recurs la a scoate bunurile imobiliare spre inchiriere. Astfel, ponderea de anunturi de inchiriere a ajuns la 35% din totalul anunturilor imobiliare, fata de 25% in perioada precedenta anului 2009”, a declarat, pentru Wall-Street, Sorin Petcu, web manager al portalului anuntul.ro.

Atunci cand proprietarii au recurs la aceasta metoda de valorificare a bunurilor imobiliare, povesteste Sorin Petcu, preturile de inchiriere au fost ridicate si abia din 2010 a inceput o scadere mai abrupta a chiriilor, astfel ca scaderea a fost 15-20%, cu variatii in functie de zona, tip de imobil si utilitati.

“De exemplu, chiriile la garsoniere au scazut doar cu o medie de 10% fata de 2009, fiind in continuare cele mai accesibile. In schimb, chiriile la apartamentele cu trei camere au o scadere medie a chiriei de 25%, zonele cu scaderile cele mai drastice fiind Titan sau Drumul Taberei”, explica Petcu.

In ce priveste evolutia chiriilor, managerul anuntul.ro estimeaza ca pentru locuintele vechi ar mai putea exista scaderi de pana la 10%, urmand apoi o stabilizare a preturilor. In ceea, priveste numarul de oferte si pretul chiriilor, 2011 pastreaza aceleasi caracteristici ale finalului de an 2010, incheie Sorin Petcu.

Citeste si Chiriile apartamentelor, mai mici cu 25%. Mai este loc de scadere?.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CTP cumpără un proiect din punctul zero al pieței logistice din România
Setari Cookie-uri