Tranzactie sale&lease back: 4,5 mil. euro pentru un imobil al lui Octavian Radu

BRD Sogelease IFN a preluat printr-un contrat de tip sale&lease back un imobil de birouri din bulevardul Bucurestii Noi, printr-o tranzactie in valoare de 4,59 milioane de euro, detinut de o firma inregistrata in Cipru si controlata integral de Radu Octavian, fondatorul grupului RTC, informeaza Mediafax.

Contractele imobiliare de tip sale & lease back presupun vanzarea unui imobil, pentru ca in baza unui contract de leasing pe termen lung vanzatorul sa isi pastreze dreptul de folosire a bunului, in schimbul unei chirii.

Tranzactia are ca obiect un teren de peste 4.500 de metri patrati si constructii totalizand aproape 1.700 metri patrati, potrivit unui anunt al vanzatorului, detinut de firma Foliteck Limited, inregistrata in Cipru.

Pretul de vanzare a fost stabilit la 4,59 milioane de euro, fara TVA, in urma unui raport de evaluarea realizat de compania de consultanta imobiliara Colliers International. Durata contractului de leasing este de 180 de luni, iar valoarea finantata este de 3,67 milioane de euro.

Dreptul de proprietate asupra imobilului finantat va fi transferat la finalul perioadei de leasing catre firma care a vandut activul, dupa achitarea tuturor obligatiilor rezultate din contractul de leasing, inclusiv a taxelor de transfer de proprietate si semnarea unui contract de vanzare-cumparare.

BRD Sogelease este divizia de leasing financiar a BRD-Groupe Societe Generale.

La jumatatea anului trecut, Cristian Ustinescu, seful diviziei de investitii in cadrul DTZ Echinox, aprecia ca tranzactiile de tip sale and leaseback, respectiv vanzarea unei proprietati in urma caruia vanzatorul devine chiriasul acelui imobil, s-ar putea inmulti, fiind o modalitate prin companiile pot obtine cash, fara a se imprumuta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri