Carmel Land Development face parte din grupul Carmel International, care a anuntat in 2008 ca are un buget de 400 de milioane de euro pentru proiecte rezidentiale in Romania, potrivit Mediafax.

Firma a depus miercuri cererea de intrare in insolventa, iar termenul de judecata stabilit de tribunal este 1 februarie.

Reprezentantii Carmel Land Development nu au dorit sa comenteze informatiile.

Proiectul din Cluj-Napoca prevedea constructia a 1.500 de apartamente, in 24 blocuri de pana la 30 de etaje, potrivit planului urbanistic zonal aprobat in 2008 de Consiliul Local al orasului Cluj-Napoca. Proiectul Carmel urma sa fie realizat pe o suprafata de 7,1 hectare in sudul cartierului Buna Ziua.

Citeste si:

Primele apartamente ar fi trebuit fi livrate la inceputul anului trecut.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor, Carmel Land Development avea in 2009 datorii de peste 41 milioane lei. Pe de alta parte, firma a imprumutat in 2007 de la Volksbank patru milioane de euro, arata datele inregistrate la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.

Dezvoltatorul imobiliar Carmel Investments Group, controlat de investitori israelieni, a anuntat in 2008 investitii de 400 milioane euro pe o perioada de cinci ani in constructia a circa 3.000 de apartamente si 50 de vile in Bucuresti si Cluj-Napoca, primul proiect fiind finalizat in zona Pipera din Capitala.

Carmel Investments este listat la Bursa de la Tel Aviv, participatia majoritara fiind detinuta de familia Beer, care este implicata in activitati de comert si investitii imobiliare.