Preturile medii de vanzare la apartamente, solicitate de proprietari in Bucuresti, au scazut in ianuarie cu 12-20% fata de aceeasi luna din 2010, cel mai accentuat regres fiind consemnat la unitatile cu patru camere, potrivit unui raport de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro.
Astfel, in ianuarie 2011 o garsoniera a fost cotata la pretul mediu de 37.411 euro, cu 3% mai scazut decat in luna precedenta si cu 12% mai mic fata de ianuarie 2010, potrivit Mediafax.

Pentru apartamentele de doua camere, pretul mediu de vanzare a stagnat in decembrie 2010 - ianuarie 2011 la putin peste 60.000 de euro, iar comparativ cu prima luna a anului trecut a consemnat o scadere de 13%.

Pretul mediu al apartamentelor de trei camere a fost cotat la valoarea de 82.019 euro in ianuarie, cu 2% sub pretul din decembrie 2010. Raportat la ianuarie 2010, pretul este mai mic cu 15%.

Cea mai mare scadere a fost inregistrata la apartamentele de patru camere, evaluate in prezent la circa 99.000 euro, pret mai scazut cu 20% fata de aceeasi luna din anul anterior.

Conform AnunturiParticulari.ro, numarul ofertelor aparute pe piata in luna ianuarie este in usoara crestere fata de luna ianuarie a anului 2010. Astfel, numarul ofertelor noi a crescut de la 1.660 in ianuarie 2010 la 1.797 in luna ianuarie a acestui an.

"Toata lumea se asteapta ca 2011 sa fie anul in care economia iese din recesiune, iar piata imobiliara isi revine la normal, dupa trei ani de cadere continua. Ca in fiecare an, luna ianuarie este caracterizata de incertitudine, mai ales pe segmentul de piata dominat de programul Prima Casa. Dupa relansarea programului si plafonarea fondurilor la doar 200 de milioane de euro, este posibil ca pentru apartamentele de doua camere sa avem o presiune accentuata din partea celor care se vor grabi sa acceseze programul, iar preturile sa cunoasca o usoara crestere", se arata in raport.

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.NET si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri