Chiriile pentru birouri sunt aproape sau chiar au atins minimul

Chiriile pentru spatiile de birouri clasa A, amplasate in zona centrala a Bucurestiului, sunt aproape sau chiar au atins punctul minim, se arata in cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

In trimestrul al patrulea din 2010, chiriile contractuale au ramas la nivelul de 19 euro/mp/luna. Comparativ cu anul 2009, pe parcursul anului 2010 chiriile pentru spatiile de birouri clasa A, amplasate in zona centrala a Capitalei, au scazut in medie cu 10,5%, potrivit consultantului imobiliara Jones Lang LaSalle.

“Pe termen scurt, este putin probabil sa asistam la o crestere a acestor chirii, cu exceptia unor proiecte institutionale dezvoltate de catre companii cu experienta in domeniul imobiliar. In conformitate cu reprezentarea grafica a companiei noastre denumita «property clock», chiriile prime pentru spatiile de birouri sunt aproape sau chiar au atins valoarea minima”, sunt de parere reprezentantii Jones Lang LaSalle.

In ceea ce priveste volum de spatii noi, oferta anului 2011 este estimata la 120.000-150.000 mpsi este alcatuita din proiecte initial anuntate pentru anul 2010, dar a caror finalizare a fost amanata ori intarziata.

Pentru anul 2012, in prezent oferta este estimata la 50.000-70.000 mp. Cele mai importante proiecte care vor fi livrate in 2012 sunt: Hermes Business Campus, Raiffeisen Evolution/Sky Tower si AFI Offices, proiecte ce urmeaza a fi dezvoltate in mai multe faze.

Citeste si Multinationalele se uita din nou la piata de birouri din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri