Calcule gresite: Apartamentele noi sunt prea mari pentru bugetele romanilor

Oferta actuala de locuinte noi este alcatuita din apartamente cu suprafete prea mari care nu corespund familiilor de romani cu venituri medii, se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara Reas, in colaborare cu Jones Lang LaSalle.

In ciuda scaderii pretului de vanzare inregistrat in ultimele doua trimestre, este necesara o adaptare a acestor preturi la bugetele gospodariilor in anul 2011, spun consultantii imobiliari de la Reas.

“Un semnal pozitiv il reprezinta recentul anunt al premierului Emil Boc de a continua programul Prima Casa si in anul 2011. Ramane insa intrebarea daca clientii vor fi interesati de oferta actuala, alcatuita in cea mai mare parte din unitati cu suprafete mari – probabil mult prea mari ca sa corespunda unei familii cu venituri medii”, se arata in raportul companiilor Reas si Jones Lang LaSalle.

Noile proiecte pot fi mult mai atractive, atat timp cat vor fi competitive financiar, un design adaptat pietei si in final un pret mai mic de vanzare, adauga acestia.

"Dezvoltatorii au construit blocuri foarte inalte, care au crescut preturile acelor apartamente prea mult. Altii au cumparat terenuri prea departe de oras, unde au inceput proiecte care ar fi fost superbe daca Bucurestiul ajungea pana acolo, ceea ce nu se va intampla probabil foarte curand. Insa una din cele mai mari greseli ale dezvoltatorilor a fost ca nu au studiat bugetele romanilor", spunea anul trecut Valentin Ilie, seful companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania,


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri