La nivel national, preturile locuintelor au scazut cu pana la 18,5% anul trecut, cele mai mari scaderi fiind inregistrate in Satu-Mare, conform unei analize realizata de compania de evaluare Darian, care estimeaza ca pretul apartamentelor va atinge pragul minim la sfarsitul acestui an.
“Credem ca in acest an se va termina criza, iar piata imobiliara isi va reveni cu o intarziere de trei-sase luni de la relansarea economiei, care este asteptata in a doua jumatate a anului. Nu va fi o creste de doua cifre, ci oprirea declinului”, spune Adrian Crivii (foto), presedintele Darian.

El estimeaza ca la sfarsitul anului preturile apartamentelor vor atinge punctul minim si se vor stabiliza. “Daca pana acum cererea si oferta au scazut in mod dramatic, finalul de an 2011 va fi momentul cand atat cererea, cat si oferta, vor atinge nivelul lor minim”, afirma Crivii.



In 2010, preturile apartamentelor vechi din tara au scazut cu 10% la nivel national, pana la 774 euro/mp, in timp ce chiriile au scazut cu circa 12%. Pe segmentul locuintelor noi, preturile au coborat cu 9,5% anul trecut, pana la 846 euro/mp, in timp ce chiriile au scazut cu 8%. fata de 2008, scaderile au fost de 32% pentru apartamentele vechi, respectiv 26% pentru cele noi.

Sursa tabel: Darian

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri