Daca va plac sporturile, consolele Xbox 360 si vreti ca aproape in fiecare zi sa lucrati din alta parte, atunci Microsoft este locul potrivit pentru dvs. Sediul filialei locale a celui mai mare producator global de soft pare realizat dupa tiparele urmate de mai toti marii jucatori din tehnologie: un spatiu mare, creativ si foarte colorat. Prin ce se diferentiaza insa?
"Workplace advantage"- asa numeste compania conceptul prin care vrea sa profite la maximum de spatiul ocupat dntr-o anumita cladire.

De exemplu, in cei aproximativ 2.450 de metri patrati inchiriati de Microsoft Romania in turnul de sud al cladirii City Gate compania poate acomoda pana la 190 de angajati desi exista birouri doar pentru 121. Deocamdata, Microsoft are in jur de 125-130 de salariati in cladirea in care s-a mutat in ianuarie anul trecut.

Cum este posibil? Un lucru pe care il ofera compania este posibilitatea ca angajatii sa lucreze atat de acasa, cat si de la clienti ori parteneri.

Pe de alta parte, Microsoft incearca sa implementeze un sistem prin care angajatii sa schimbe cat mai des locul de la care lucreaza atunci cand se afla la birou. De exemplu, daca unul dintre angajati a utilizat intr-o zi un anumit birou, a doua zi ar putea sa foloseasca una dintre cele 16 sali de conferinte sau ar putea sa lucreze intr-unul dintre spatiile amenajate pentru colaborare.

"Dupa ce termini de lucru, lasi cum ai gasit si apoi pleci",spune Radu Fertea, facilities manager in cadrul Microsoft Romania.

In jur de 60% dintre angajati sunt persoane care lucreaza din mai multe locuri, in timp ce restul au un loc stabilit.

De altfel si biroul lui Ronald Binkofski, directorul general al companiei, nu este unul separat, ci deschis.

"Workplace advantage este un program dezvoltat de Microsoft care este introdus in orice noua locatie in care se muta compania si in locatiile vechi, cand acestea sunt remobilitate. Prima data a fost implementat la Schiphol si a inceput sa fie adoptat din ce in ce mai mult de partenerii si clientii companiei", mai spune managerul Microsoft.

El adauga ca un lucru important este si faptul ca au fost concepute locuri speciale in care sunt utilizate tehnologiile Microsoft ceea ce ii ajuta si in vanzari.

De asemenea, exista o sala in care angajatii pot sa ia masa si 16 sali de conferinta, care poarta nume precum Decebal sau Traian, ori diferite sporturi precum fotbal, tenis sau rugby.

Printre aceste sali sunt si cateva camere mai mici denumite "Phone Both" pe care angajatii le pot utiliza pentru a vorbi la telefon, evitand astfel sa-si deranjeze colegii.

Conducerea producatorului de soft a decis in 2007 sa se mute din cladirea Europe House din Piata Victoriei si tot atunci au decis impreuna cu cei de la Jones Lang LaSalle sa aleaga cladirea City Gate, dezvoltata de compania GTC, cea care a realizat si proiectele America House si Europe House.

"Ne-am dorit o zona accesibila, cu transport public, cu locuri de parcare. Toata lumea are unde sa parcheze, avem 150 de locuri atat pentru angajati cat si vizitatori. Pe langa aceste motive, au contat deschiderea catre aeroport si dezvoltatorul pentru ca este foarte important cine realizeaza proiectul. A fost o lista destul de lunga de cladiri, din care au ramas patru, iar in final trei. Una dintre cele trei cladiri nu a fost aleasa pentru ca un competitor ocupa mai mult de 50% din spatiul respectiv", explica Fertea.

Compania a inchiriat spatiul pentru cinci ani, dar exista atat posibilitatea de a extinde contractul pe o perioada mai lunga, cat si ca producatorul sa se extinda in interiorul City Gate.

Oficialul Microsoft a afirmat ca pretul chiriei este in marjele practicate in cladire, dar nu a oferit date exacte.

Chiria medie in proiectul City Gate variaza intre 18-19 euro/mp/luna, iar costurile de intretinere sunt estimate la trei euro/mp/luna. Proiectul are o suprafata inchiriabila de circa 42.000 mp.

In afara de sediul din zona Pietei Presei Libere unde compania desfasoare activitati de vanzari si marketing, Microsoft mai are 175 de angajati in Centrul Global de Suport Tehnic din zona Pietei Universitatii si 55 de salariati in centrul operational de la Timisoara.

Alaturi de Microsoft, printre chiriasii birourilor din City Gate se mai numara Autoitalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, Rompetrol, Romtelecom, Salans si Hoffman LaRoche.

Cele doua turnuri de 18 etaje ale City Gate au fost dezvoltate de GTC (Globe Trade Centre) si au fost finalizate in toamna anului 2009, in urma unei investitii de circa 120 de milioane de euro. City Gate s-a clasat pe locul al patrulea in topul celor mai bune cladiri de birouri din Bucuresti, realizat de wall-street.ro.

Birou de companie este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri