Consultantul imobiliar DTZ Echinox a incheiat anul 2010 cu o cifra de afaceri de 2,8 milioane de euro, in crestere cu 5% fata de rezultatul de 2,65 milioane de euro obtinut in anul anterior si cu o marja a profitului de aproximativ 6%, fiind prima companie din piata de profil care isi anunta rezultatele financiare pentru 2010.

Pentru anul in curs, consultant estimeaza afaceri in crestere cu aproape 15% fata de 2010. “Am prognozat o cifra de afaceri de 3,2 milioane de euro pentru 2011 si o rata a profitului de 10%” a declarat Mihnea Serbanescu (foto), director general si actionar majoritar al DTZ Echinox.

El se asteapta la o revenire a pietei imobiliare in 2011, dar diferentiat in functie de segment. “Ne asteptam in continuare la performante de la serviciile profesionale si la o intensificare a activitatii agentiei, cu precadere in cadrul departamentelor de birouri si retail", spune el.

Seful DTZ Echinox este de parere ca vom vedea tranzactii pe piata rezidentiala, mai ales pe segmentul de lux, unde oferta s-a apropiat de asteptarile clientilor. Vanzarile de apartamente noi de clasa medie nu isi vor reveni fara un set de masuri politice coerente, adauga el, precizand ca o astfel de masura ar fi scaderea de TVA pentru apartamentele noi, indiferent de valoarea acestora.

Anul trecut, cea mai importanta contributie la cifra de afaceri a companiei au avut-o serviciile profesionale: property management, evaluari si, din cadrul agentiei, departamentul de birouri. Incasarile departamentelor profesionale – property management si evaluari – insumeaza 50% din veniturile DTZ Echinox de anul trecut.

Citeste si:

Cresterea cea mai pronuntata de la un an la altul s-a inregistrat in cadrul departamentelor de property management si birouri, care si-au dublat veniturile in 2010, se mai arata in comunicatul companiei. Departamentul de birouri a intermediat inchirierea a 32.600 mp de birouri, in aceasta suma fiind incluse si renegocierile si innoirile de contracte.

Pe partea de evaluare, DTZ Echinox a realizat 350 de rapoarte de evaluare, pentru proprietati a caror valoare depaseste doua miliarde de euro si evaluari de portofolii pentru companii precum Petrom, Tiriac Imobiliare, NEPI, Avrig 35, Dinu Patriciu Global Properties.

Actionarii companiei sunt Mihnea Serbanescu (66,1%), Tim Wilkinson (17,25%), Cristian Ustinescu (6,66%) si Oana Iliescu, Mihaela Pana si Bogdan Sergentu, fiecare cu o participatie de 3,33%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Citeste si
Cum s-a schimbat topul consultantilor imobiliari in 2009.